Απόψεις για το Κυπριακό αντάλλαξαν ο Πρέσβης της Φιλλανδίας και Αβέρωφ Νεοφύτου

Απόψεις για το Κυπριακό αντάλλαξαν ο Πρέσβης της Φιλλανδίας και Αβέρωφ Νεοφύτου

Kατανόηση των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό, έδειξε ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Κύπρο Timo Heino κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην Πινδάρου.

Συναντίληψη και κατανόηση των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό, έδειξε ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Κύπρο Timo Heino κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην Πινδάρου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για τις σχέσεις των δυο χωρών ενώ θέμα συζήτησης ήταν και η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού όπου υπήρξε συναντίληψη και κατανόηση, από πλευράς του Φινλανδού Πρέσβη, των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε στον κ. Heino πως η ελληνοκυπριακή κοινότητα επιδιώκει το συντομότερο δυνατό λύση του Κυπριακού και τονίστηκε η βασική προϋπόθεση ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα ενσωματωθεί στη λύση του Κυπριακού.

Παράλληλα, εκφράστηκε από πλευράς του κ. Νεοφύτου η θέση πως η απαίτηση της τουρκικής πλευράς -να ζητεί και να απαιτεί την εφαρμογή της ελεύθερης διακίνησης και εγκατάστασης για τους Τούρκους Υπηκόους σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού- δημιουργεί όχι μόνο προβλήματα στην Κύπρο, αλλά θέτει υπό αμφισβήτηση και τις ξεκάθαρες ευρωπαϊκές πολιτικές και είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ενώ επανέλαβε πως η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το Κυπριακό για να μπει στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Πάπας Φραγκίσκος: Η στιγμή που το Βατικανό ανακοινώνει τον θάνατό του

VIDEO - Πάπας Φραγκίσκος: Η στιγμή που το Βατικανό ανακοινώνει τον θάνατό του

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού δείχνει τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Πάπα το πρωί της Δευτέρας από τον καρδινάλιο Κέβιν Φάρελ, τον camerlengo του Βατικανού.