Γαλλία: Δεύτερο συμβάν σημειώθηκε στην Γαλλία - Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο

Γαλλία: Δεύτερο συμβάν σημειώθηκε στην Γαλλία -  Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο

Η έκρηξη είναι εκτός "πυρηνικής ζώνης" διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 09.00 τοπική ώρα στον πυρηνικό σταθμό του EDF στη Φλαμανβίλ της βορειοδυτικής Γαλλίας.

Η έκρηξη, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές, είναι "εκτός της πυρηνικής ζώνης" της μονάδας, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας.

Πέντε άνθρωποι υπέστησαν ελαφρά δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις, αλλά δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, εξήγησε ο Ολιβιέ Μαρμιόν, διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη. Ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του σταθμού τέθηκε εκτός λειτουργίας.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE