ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές στην Κύπρο της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στη Βουλή των Κοινοτήτων

Επαφές στην Κύπρο της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στη Βουλή των Κοινοτήτων

Επαφές θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο αντιπροσωπεία της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου (CYP - APPG) που έφθασε στο νησί μας το βράδυ της Πέμπτης 9/2

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση,  η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη. Θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα και με μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και με την Πρόεδρο Σκεύη Κούτρα - Κουκουμά και μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων - Εγκλωβισμένων - Αγνοουμένων και Παθόντων.

Η βρετανική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία θα έχει, εξάλλου, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων, Δήμαρχο Αμμοχώστου και πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Γαλανό, από κοινού με δημάρχους άλλων κατεχόμενων δήμων, καθώς και συνάντηση με τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων Φώτη Φωτίου. Περαιτέρω, οι Βρετανοί κοινοβουλευτικοί θα έχουν συνάντηση με τον Ε/Κ Διαπραγματευτή για το Κυπριακό, Πρέσβη, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Το πρόγραμμα επαφών της Βρετανικής Διακομματικής Ομάδας περιλαμβάνει, τέλος, επαφές με τους επικεφαλής και μέλη των αντιπροσωπειών της Βουλής των Αντιπροσώπων σε διεθνείς οργανισμούς, όπου συμμετέχουν από κοινού τα δύο Κοινοβούλια.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Σερ Roger Gale (Πρόεδρος της Ομάδας), Theresa Villiers,  David Burrows (Αντιπρόεδρος Ομάδας) Steven Hrpburn, Mathew Offord, Stephen Paterson και Βαρόνη Massey, τους οποίους συνοδεύει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστος Καραολής.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες

• Οι χώρες στην ΕΕ με τα πιο υγιή χρόνια ζωής - Ποια η θέση της Κύπρου

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό - Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ - Βίντεο και φωτογραφίες



ΠτΔ στη Νέα Υόρκη: «Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε τον τόπο μας»

ΠτΔ στη Νέα Υόρκη: «Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε τον τόπο μας»

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στον στρατηγικό γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή, στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στη στενή συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Διασπορά, αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, στη Νέα Υόρκη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top