ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοκόπησαν τον καθηγητή Α. Συρίγο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ξυλοκόπησαν τον καθηγητή Α. Συρίγο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έκανε παρατήρηση σε νεαρούς που έβαφαν με γκράφιτι ‘έναν τοίχο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου διδάσκει, και αυτοί του επιτέθηκαν στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο με σκισμένο κεφάλι.

Ο λόγος για τον καθηγητή Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου, Άγγελο Συρίγο, ο οποίος διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο για ράμματα και για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο. Οι δράστες πρόλαβαν να εξαφανιστούν πριν φτάσει η Αστυνομία.
 
Το κυβερνών κόμμα, ΣΥΡΙΖΑ, καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι τέτοιες πράξεις δεν έχουν θέση ούτε σε πανεπιστήμια, ούτε πουθενά.
 
Η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «περιθωριακά στοιχεία» και για «ένα ακόμα κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς», ζητεί ουσιαστικά την παραίτηση του «κατ` ευφημισμόν», όπως τον αποκαλεί, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.
 
Ο Άγγελος Συρίγος έχει πλούσια ερευνητικό και συγγραφικό έργο για το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Μπρίστολ, Αγγλία, και εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα «Νομική και Διπλωματία στο Αιγαίο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Ρίψη πυροβολισμών σημειώθηκε γύρω στις 21:20 το βράδυ της Δευτέρας (27/5) στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top