ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Πλησιάζει η ώρα της ποινής για την Αρχιταμία Μηλίτσα Σορόκκου – Κατηγορείται για υπεξαίρεση 270.000 ευρώ – Τα έδωσε στα παιδιά της για να αγοράσουν αυτοκίνητα

ΛΑΡΝΑΚΑ: Πλησιάζει η ώρα της ποινής για την Αρχιταμία Μηλίτσα Σορόκκου – Κατηγορείται για υπεξαίρεση 270.000 ευρώ – Τα έδωσε στα παιδιά της για να αγοράσουν αυτοκίνητα

Στις 9 Μαρτίου το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου θα επιβάλει ποινή στην Μηλίτσα Σορόκκου 46 χρόνων από τη Δρομολαξιά, η οποία κατηγορείται για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού άνω των 270 χιλιάδων ευρώ, από το υποκατάστημα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου - Λάρνακας στη Δρομολαξιά, ενώ είχε τη θέση του Αρχιταμία.

 Κατά τη διαδικασία την Παρασκευή 24/2 ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου ζήτησε αναστολή ποινικής δίωξης για 197 από τις συνολικά 245 κατηγορίες που αντιμετώπιζε η Σορόκκου, δεδομένου όπως ανέφερε, ότι παραδέχθηκε τα αδικήματα που διέπραξε.
 
Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου έκανε αποδεκτό το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και διέκοψε την ποινική δίωξη εναντίον της 46χρονης για  τις συγκεκριμένες κατηγορίες.  
 
Το Δικαστήριο όρισε την 9η Μαρτίου ως ημερομηνία κατά την οποία ο συνήγορος υπεράσπισης της Σορόκκου θα αγορεύσει για μετριασμό ποινής και θα γίνει ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής.
 
Μέχρι τις 9 Μαρτίου το Δικαστήριο διέταξε όπως η κατηγορουμένη τελεί υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές, απόφαση την οποία η 46χρονη δέχθηκε με έκπληξη.  
 
Σημειώνεται ότι η ποινή που θα επιβληθεί στην Μηλίτσα Σορόκκου θα αφορά 48 συνολικά κατηγορίες τις οποίες παραδέχθηκε και αφορούν κλοπή από υπάλληλο, συναλλαγή με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κλοπή, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και καταρτισμό πλαστού εγγράφου από συγκεκριμένους πελάτες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας, για διάφορα ποσά που αρχίζουν από 100 ευρώ και φθάνουν τις 10 χιλιάδες ευρώ.
 
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 18 Αυγούστου 2015 μετά από καταγγελία του εσωτερικού ελεγκτή της τράπεζας για έλλειμμα 82,500 ευρώ στο ταμείο της 46χρονης και άλλων 18 χιλιάδων ευρώ από δύο άλλα ταμεία.

Στην Αστυνομία η Αρχιταμίας παραδέχθηκε ότι πήρε τα λεφτά και ομολόγησε ότι ορισμένα από αυτά τα έδωσε στα δύο παιδιά της για να αγοράσουν αυτοκίνητα και ότι ξόδεψε αρκετά χρήματα σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες και καλλυντικά.

Μετά τη σύλληψή της, έγιναν καταγγελίες στο ΤΑΕ Λάρνακας από δύο πελάτες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου - Λάρνακας ότι η ύποπτη πήρε από τους λογαριασμούς τους χρηματικά ποσά ύψους περίπου 100 χιλιάδων ευρώ, κλοπές τις οποίες η 46χρονη παραδέχθηκε.

 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top