Το Συμβούλιο της ΕΕ παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας για ακόμη ένα έτος

Το Συμβούλιο της ΕΕ παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας για ακόμη ένα έτος

Την απόφαση να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα κατά της Λευκορωσίας για ένα έτος, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018, έλαβε σήμερα το Συμβούλιο των 28 της ΕΕ.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν εμπάργκο όπλων, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτική απαγόρευση εναντίον τεσσάρων ατόμων που σχετίζονται με  ανεπίλυτες εξαφανίσεις  δύο πολιτικών της αντιπολίτευσης, ενός επιχειρηματίας και ενός δημοσιογράφου το 1999 και το 2000.

Η Λευκορωσία οφείλει τώρα να λάβει απτά μέτρα που και να σεβαστεί την καθολική εφαρμογή των θεμελιωδών ελευθεριών, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στοιχεία που θα συνυπολογίσει η ΕΕ για την μελλοντική πολιτικής της έναντι της χώρας αυτής.

KΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

TRAILER: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο ThemaOnline– Μιλά για όλα, μέσα από το αυτοκίνητό του

TRAILER: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο ThemaOnline– Μιλά για όλα, μέσα από το αυτοκίνητό του

Για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανοίγει την καρδιά του στον Τάσο Θεοδώρου, μέσα από μια εντελώς διαφορετική συνέντευξη.

BEST OF TOTHEMAONLINE