ΚΟΣΜΟΣ

Το Συμβούλιο της ΕΕ παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας για ακόμη ένα έτος

Το Συμβούλιο της ΕΕ παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας για ακόμη ένα έτος

Την απόφαση να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα κατά της Λευκορωσίας για ένα έτος, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018, έλαβε σήμερα το Συμβούλιο των 28 της ΕΕ.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν εμπάργκο όπλων, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτική απαγόρευση εναντίον τεσσάρων ατόμων που σχετίζονται με  ανεπίλυτες εξαφανίσεις  δύο πολιτικών της αντιπολίτευσης, ενός επιχειρηματίας και ενός δημοσιογράφου το 1999 και το 2000.

Η Λευκορωσία οφείλει τώρα να λάβει απτά μέτρα που και να σεβαστεί την καθολική εφαρμογή των θεμελιωδών ελευθεριών, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στοιχεία που θα συνυπολογίσει η ΕΕ για την μελλοντική πολιτικής της έναντι της χώρας αυτής.

KΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top