Στην Κύπρο ο Έιντε για νέες συναντήσεις με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Στην Κύπρο ο Έιντε για νέες συναντήσεις με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Στην Κύπρο φθάνει την Τετάρτη 1/3 ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, ο οποίος θα παραστεί στις 6 το απόγευμα σε δεξίωση στο Λήδρα Πάλας για την Ημέρα της Γυναίκας που διοργανώνεται από την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ, αναφέροντας πως ο Νορβηγός διπλωμάτης θα παραμείνει στο νησί μέχρι την Κυριακή. Ερωτηθείς αν ο κ. `Ειντε θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Σιντίκ ανέφερε πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τέτοιες επιβεβαιωμένες συναντήσεις του κ. `Ειντε.

"Θα φθάσει στην Κύπρο το απόγευμα και θα μεταβεί στη δεξίωση στο Λήδρα Πάλας. Θα παραμείνει εδώ μέχρι την Κυριακή 5/3 ", είπε ο κ. Σιντίκ

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE