Mακελειό στην Καμπούλ: Τουλάχιστον 16 νεκροί και 104 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας

Mακελειό στην Καμπούλ: Τουλάχιστον 16 νεκροί και 104 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 104 ακόμη τραυματίστηκαν από δύο επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι που έπληξαν σήμερα την πρωτεύουσα Καμπούλ, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργού Υγείας, Ουάχιντ Μαζρόχ.

Μία ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σήμερα το πρωί σε ολόκληρη την πρωτεύουσα, καθώς μια βόμβα που ήταν παγιδευμένη σε ένα όχημα πυροδοτήθηκε κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα στο δυτικό τομέα της πόλης, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών για αρκετές ώρες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και άγνωστου αριθμού Ταλιμπάν.

Ο Ναζίμπ Ντανές, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, τόνισε ότι οι δράστες της επίθεσης εξουδετερώθηκαν αργά το απόγευμα. Όπως ανέφερε 15 άνθρωποι, ανάμεσα τους 11 άμαχοι, σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή. Λίγα λεπτά αργότερα μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια σε ένα γραφείο των υπηρεσιών πληροφοριών του Αφγανιστάν (NDS), στην ανατολική Καμπούλ.

Ανάμεσα στους τραυματίες των δύο επιθέσεων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά. Οι Ταλιμπάν, με ανακοίνωση ενός εκπροσώπου τους, ανέλαβαν την ευθύνη των δύο αυτών επιθέσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην πορεία του Κυπριακού, καθώς η προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, λόγω της τραγωδίας που σημειώθηκε ανοικτά της Κερύνειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE