Στο τάγμα – θανάτου είχε υπηρετήσει ο Πιέρος κατά τη στρατιωτική του θητεία – «Ένας Θεός ξέρει...» είπε στη Βουλή

Στο τάγμα – θανάτου είχε υπηρετήσει ο Πιέρος κατά τη στρατιωτική του θητεία – «Ένας Θεός ξέρει...» είπε στη Βουλή

Αποκαλυπτικός σε ό,τι αφορά τη θητεία στην Εθνική Φρουρά ήταν ο Πιέρος Σωτηρίου, κατά την παρουσία του στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής την Πέμπτη (02/03).

Του Φάνη Μακρίδη

Ο άσος του ΑΠΟΕΛ παραβρέθηκε εκεί υπό την ιδιότητά του ως διοικητικό στέλεχος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών. Ο ΠΑ.Σ.Π. κλήθηκε να εκφράσει τις θέσεις του για το σχέδιο στήριξης των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών.

Όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Μαρίνος Σιζόπουλος του έδωσε τον λόγο, λοιπόν, ο Σωτηρίου αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια που πέρασε, σε μια προσπάθειά του να δείξει ότι χάρη στα υπηρεσιακά που του δίδονταν κατάφερε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Όπως ανέφερε, υπηρέτησε στο Τάγμα Πεζικού 213, που ως γνωστόν θεωρείται ίσως η πιο δύσκολη μονάδα στην Κύπρο. Κι αυτό γιατί οι Ελληνοκύπριοι σκοποί είναι λίγα μέτρα μακριά από τα φυλάκια του τουρκικού στρατού. Το «213» έχει χαρακτηριστεί «τάγμα-θανάτου» γιατί υπήρξαν σοβαρά επεισόδια με πυροβολισμούς. Η ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων από στρατιώτες του τουρκικού στρατού, για χρόνια αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας ων Ελληνοκυπρίων στρατιωτών...

Ο Πιέρος Σωτηρίου ανέφερε ότι το 2010 όταν υπηρετούσε στην Εθνική Φρουρά έβγαζε σκοπιές σε φυλάκιο επί της οδού Ερμού στην Παλιά Λευκωσία («κλούβα»). Τότε ήταν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του έβγαζε το τελευταίο νυκτερινό νούμερο (βάσει του σχεδιού στήριξης) και το πρώτο πρωϊνό.

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια μέρα που έπρεπε να παίξω με τον Ολυμπιακό στην Λεμεσό. Ο διοικητής μου δεν μου επέτρεπε να βγω έξω και να ενσωματωθώ στην αποστολή της ομάδας που ήταν σε ξενοδοχείο. Έτσι έβγαλα το πρώτο πρωινό νούμερο (06:00-08:00) και έχασα το λεωφορείο της αποστολής. Μετά έπρεπε να βρω τρόπο να μεταβώ μόνος μου στην Λεμεσό» είπε για τις δυσκολίες που συναντούσε.

Και πρόσθεσε: «Ένας Θεός ξέρει πώς άντεξα με αυτές τις συνθήκες. Δούλεψα πάρα πολύ και έκανα υπομονή, για να καταφέρω να καλύψω το χαμένο έδαφος...».

Να σημειωθεί ότι οι θέσεις του ΠΑ.Σ.Π. που εκφράστηκαν και από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Σπύρο Νεοφυτίδη, έγιναν σεβαστές από τους παρευρισκόμενους. Ως γνωστόν, ο ΚΟΑ και το Υπουργείο Άμυνας κατέληξαν σε συμφωνία για τα υπηρεσιακά των ποδοσφαιριστών που υπηρετούν τη θητεία τους, ερήμην του συνδικαλιστικού τους σώματος και της ΚΟΠ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Το Ιράν εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους Fattah εναντίον του Ισραήλ - Οι ΗΠΑ στέλνουν και τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

Live: Το Ιράν εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους Fattah εναντίον του Ισραήλ - Οι ΗΠΑ στέλνουν και τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιθέσεις μετά από αυτές που έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Τεχεράνη, την οποία εγκαταλείπουν μαζικά χιλιάδες άνθρωποι. Το Ιράν προειδοποίησε τους κατοίκους του Τελ Αβίβ και της Χάιφα να εκκενώσουν την περιοχή, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE