Θυμήθηκε και το ΡΙΚ τις αυξήσεις ενόψει προεδρικών

Θυμήθηκε και το ΡΙΚ τις αυξήσεις ενόψει προεδρικών

Η ΣΥΤΥΡΙΚ καλεί τη Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ, με αφορμή την πρόσφατη μισθολογική αναβάθμιση σε κλάδους του Δημοσίου, να προχωρήσει τάχιστα σε ενέργειες για αναβάθμιση των κλιμάκων που αφορούν τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου στο ίδρυμα.

“Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα η πολιτεία να ασχοληθεί με τις στρεβλώσεις που επικρατούν στο ΡΙΚ και αφορούν τους εργαζόμενους”, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΣΥΤΥΡΙΚ, καλώντας παράλληλα τόσο τη Διεύθυνση όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Iδρύματος “σε διάλογο για την προώθηση σημαντικών αιτημάτων που θα βοηθήσουν την ομαλή λειτουργία υπηρεσιών και θα αποκαταστήσουν την τάξη στην υφιστάμενη μόνιμη δομή του ΡΙΚ”.

Σύμφωνα με τη Συντεχνία, “εργαζόμενοι πτυχιούχοι οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις για χρόνια ασκούν καθήκοντα που αντιστοιχούν σε υψηλόβαθμες κλίμακες, μένουν καθηλωμένοι στην κλίμακα Α4-7 με τη Διεύθυνση να καλύπτεται πίσω από το καθεστώς του αορίστου χρόνου”.

Αναφέρει επίσης ότι εργαζόμενοι προσφέρουν για χρόνια υπηρεσίες στο ΡΙΚ, χωρίς να είναι στοιχειωδώς κατοχυρωμένοι.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πάει Ιερουσαλήμ για τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Θα συζητηθεί η ενίσχυση του σχήματος 3+1

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πάει Ιερουσαλήμ για τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Θα συζητηθεί η ενίσχυση του σχήματος 3+1

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Ισραήλ τη Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2025, για την πραγματοποίηση τόσο διμερούς επίσκεψης όσο και για τη συμμετοχή του στη 10η  Τριμερή Σύνοδο Κύπρου Ελλάδας Ισραήλ. 

BEST OF TOTHEMAONLINE