Τούρκοι διπλωμάτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελβετία

Τούρκοι διπλωμάτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελβετία

Τούρκοι υπήκοοι με διπλωματικά διαβατήρια, έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελβετία, σύμφωνα με την εφημερίδα Tages-Anzeiger, που χαρακτηρίζει το θέμα ως πιθανή δοκιμασία για τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

Μεταξύ αυτών είναι και ο δεύτερος τη τάξει Τούρκος διπλωμάτης στη Βέρνη, με την οικογένειά του, αφότου αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη διαταγή να επιστρέψει στη χώρα του, φοβούμενος ότι θα πέσει θύμα της ευρείας επιχείρησης εκκαθάρισης ατόμων που θεωρούνται ότι αντίκεινται στον Ερντογάν.

Η είδηση μεταδόθηκε ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σκοπεύει να εκφωνήσει λόγο σε συμπατριώτες του στη Ζυρίχη το Σαββατοκύριακο, με τις αρχές της πόλης να ζητούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την ματαίωση της συγκέντρωσης για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

Από skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Την ώρα που τα κόμματα κινούνται με πυρετώδεις ρυθμούς για να ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, η κοινή γνώμη παρακολουθεί μια άλλη, πιο ανησυχητική πραγματικότητα: καταγγελίες για διαφθορά και εγκλήματα που παραμένουν ατιμώρητα, ισχυρισμοί για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και μελών της Αστυνομίας, και ένα σύστημα θεσμών που φαίνεται να χάνει την αξιοπιστία του.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Sunday Kristallnacht

Sunday Kristallnacht