ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Λήδα Κουρσουμπά τα χώνει στην Αστυνομία - Παραμέλησαν καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

Λήδα Κουρσουμπά τα χώνει στην Αστυνομία -  Παραμέλησαν καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

Αποθάρρυναν καταγγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στον «Πολίτη», η Λήδα Κουρσουμπα τα χώνει στην Αστυνομία, η οποία αποθαρρύνει γονείς να καταγγείλουν συμβάν με σεξουαλική κακοποίηση. 

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», σοβαρές παρατυπίες έχει διαπράξει η Αστυνομία, αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που αμέλησε γεγονός για καταγγελία. 

Γονείς ανήλικης πήγαν στον αστυνομικό σταθμό της κοινότητας και κατάγγειλαν την σεξουαλική κακοποίηση της κόρης τους από τον 46χρονο γείτονά τους.    

Ο συγκεκριμένος γείτονας ανάγκαζε την μικρή να παρακολουθεί σκηνές με σεξουαλικό περιεχόμενο στον υπολογιστή του σπιτιού. 

Οι αστυνομικοί πρότειναν στην οικογένεια να μην προβούν σε καταγγελία, με την δέσμευση του ύποπτου να μετακομίσει από το σπίτι που διέμενε. 

Οι γονείς αποτάθηκαν στο ΤΑΕ, μετά από την συμπεριφορά των αστυνομικών με σκοπό να κάνουν την καταγγελία, αλλά τους παράπεμψαν και πάλι στον τοπικό αστυνομικό σταθμό. 

Η Επίτροπος Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, διαπιστώνει πως υπήρξε κακός χειρισμός, ολιγωρία και παραβίαση διαδικασιών που αφορούν τέτοιες περιπτώσεις.

Να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που μπαινόβγαιναν παιδιά στο σπίτι του υπόπτου, λόγω της ιδιότητας της αρραβωνιαστικιάς του, που είναι εκπαιδευτικός. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top