ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάσικος για καταγγελία στην Επιτροπή Ασυμβιβάστου - Είναι βαθιά πεποίθησή μου, ότι δεν έχω διαπράξει καμιάς μορφής παρανομία ή παρατυπία»

Χάσικος για καταγγελία στην Επιτροπή Ασυμβιβάστου - Είναι βαθιά πεποίθησή μου, ότι δεν έχω διαπράξει καμιάς μορφής παρανομία ή παρατυπία»

Σε γραπτή διευκρινιστική δήλωση προέβη ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος σε σχέση με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες 48 ώρες, σε σχέση με σύμβαση μίσθωσης ακινήτου, συμφέροντος του ιδίου, που ενδεχομένως όπως κάποιοι, κατά τον ίδιο, ισχυρίζονται, να έχει συναφθεί με το δημόσιο κατά τρόπο ασυμβίβαστο.

Στη δήλωση του ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι το ενοικιαστήριο έγγραφο, για το οποίο γίνεται αναφορά, έχει υπογραφεί από την εταιρεία της οποίας είναι μέτοχος, στις 5/6/2007, δηλαδή πριν 10 περίπου χρόνια και 1 χρόνο πριν τη ψήφιση του Νόμου που αφορά το Ασυμβίβαστο, ημερομηνία κατά την οποία δεν ήταν Υπουργός. Προσθέτει πως με βάση τις σχετικές πρόνοιες για ανανεώσεις που προέβλεπε το συγκεκριμένο συμβόλαιο, αυτό ανανεώθηκε μέχρι 31/12/2015, ενώ στις 23/12/2015 οι ενοικιαστές ζήτησαν επιπλέον ανανέωση μέχρι 31/12/2016, με τους ίδιους όρους που ίσχυαν και προηγουμένως, μέχρι την προκήρυξη νέας δημόσιας προσφοράς.

Διευκρινίζει δε πως μέχρι και σήμερα δεν έχει υπογραφεί κανένα νέο συμβόλαιο με την εταιρεία της οποίας είναι μέτοχος και όχι εκτελεστικός διευθυντής, που να αφορά την περίοδο μεταγενέστερα της 1/1/2017, τονίζοντας πως είναι εδώ που έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση ύπαρξης ασυμβίβαστου, δεν θα υπογράψει και ούτε και βεβαίως θα προβεί "σε μασκαραλίκια" και διευθετήσεις που προνοούνται στη νομοθεσία, για αποξένωση των μετοχών του, στη σύζυγο και τα παιδιά του, προκειμένου να διασφαλίσει το συμβόλαιο και την τυπική ύπαρξη μη ασυμβίβαστου. «Ούτε το ήθος μου, ούτε ο χαρακτήρας μου θα μου επέτρεπαν να προβώ σε τέτοιες ενέργειες», αναφέρει ο Σωκράτης Χάσικος.
 
Ο κ. Χάσικος σημειώνει επίσης ότι ως Υπουργός Εσωτερικών και μέσα στα πλαίσια του «περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) Νόμος 49(Ι) και 269(Ι) του 2004», έχει υποβάλει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στις 18/7/2013 και στις 30/5/2016, Δηλώσεις Περιουσιακών Στοιχείων στις οποίες καταγράφεται με ξεκάθαρο τρόπο η συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «S.O.E.C.», καθώς και άλλα στοιχεία που αφορούσαν την εν λόγω εταιρεία. Τονίζει επίσης ότι, η Δήλωση των Περιουσιακών του Στοιχείων έχει δημοσιευτεί τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο στις 15/7/2013, μέσα στα πλαίσια της δέσμευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας για δημοσίευση των Περιουσιακών Στοιχείων όλων των Μελών της Κυβέρνησης.
 
Σημειώνει ακόμη ότι έχει επίσης προβεί στο παρελθόν, σε πολλές δημόσιες δηλώσεις για το γεγονός, ότι με βάση συμβόλαιο το οποίο είχε υπογραφεί πριν την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του, το κράτος ενοικιάζει γραφειακούς χώρους, ιδιοκτησίας της εταιρείας της οποίας είναι μέτοχος. «Σε καμία περίπτωση δεν διαφαίνεται η ύπαρξη προθέσεως να κρατηθεί μυστικό το γεγονός αυτό. Αντιθέτως, αυτό έχει δημοσιοποιηθεί και γνωστοποιηθεί επανειλημμένως. Είναι βαθιά πεποίθησή μου, ότι δεν έχω διαπράξει καμιάς μορφής παρανομία ή παρατυπία», δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών.
 
Προσθέτει πως λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εν λόγω πληροφορίες ήταν δημόσια διαθέσιμες και προσβάσιμες σε όλες τις Αρχές και τους Θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, (τρανταχτή απόδειξη της μη απόκρυψης), είναι, με λύπη που έχει πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ ότι υπάρχει καταγγελία από τον Γενικό Ελεγκτή, εις βάρος του και πάλι. «Ας σημειωθεί ότι αυτής της καταγγελίας, προηγήθηκε άλλη σε σχέση με το ασυμβίβαστο μου ως Υπουργού Εσωτερικών και την εποπτεία που το Υπουργείο μου ασκεί στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, το ΡΙΚ, το ΚΥΠΕ κτλ» προσθέτει.

Ο Σωκράτης Χάσικος αναφέρει ότι υπάρχει πόρισμα "το οποίο επιμελώς ο Γενικός Ελεγκτής δεν δημοσιοποίησε" και από το οποίο ξεκάθαρα προέκυπτε ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε ασυμβίβαστο, προσθέτοντας πως μόλις αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο στην προηγούμενη του καταγγελία, προχώρησε τώρα σε νέα καταγγελία, για τη δήθεν ύπαρξη ασυμβίβαστου σε σχέση με το συμβόλαιο του 2007 αλλά και για το ανύπαρκτο συμβόλαιο του 2017.

Και συνεχίζει λέγοντας πως το ερώτημα που προκύπτει, αβίαστα είναι, ποια θα είναι η επόμενη καταγγελία εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών. «Μήπως για τις εγκρίσεις που δίνονται από τον Υπουργό Εσωτερικών για την παραμονή οικιακών βοηθών ή για την κατ’ εξαίρεση στεγαστική βοήθεια του πρόσφυγα ή για τα €200 ή €500 που δίνονται σε άπορους και φτωχούς που εγκρίνει ο Υπουργός;» διερωτάται αναφέροντας πως όλες αυτές οι καταγγελίες εξετάζονται ερήμην του Υπουργού, ο οποίος τα μαθαίνει από τις εφημερίδες.

Σύμφωνα με τον κ. Χάσικο η νέα καταγγελία η οποία θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ασυμβιβάστου, έχει διαρρεύσει εντέχνως προς τα ΜΜΕ και χωρίς να του έχει ζητηθεί από κανένα να εκφράσει και τις δικές του θέσεις, μέσα στα πλαίσια της αρχής της φυσικής δικαιοσύνης.

«Κρίνομαι, κατακρίνομαι και διασύρομαι αδίκως στα μάτια του πολίτη, εφόσον η πληροφόρηση που παρέχεται είναι μονόπλευρη», σημειώνει, ενώ καταλήγοντας δηλώνει πως παραμένει στη διάθεση οποιασδήποτε Αρχής ή Θεσμού και ιδιαίτερα του Γενικού Εισαγγελέα και της Επιτροπής Ασυμβιβάστου, για να προσκομίσει όλα τα στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν τις υπό αναφορά θέσεις του.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top