ΠΑΦΟΣ: Ποινή φυλάκισης στον 21χρονο που έκανε απόπειρα ληστείας με πιστόλι – Κτύπησε το θύμα μέσα στο σπίτι του

ΠΑΦΟΣ: Ποινή φυλάκισης στον 21χρονο που έκανε απόπειρα ληστείας με πιστόλι – Κτύπησε το θύμα μέσα στο σπίτι του

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε 21χρονο κάτοικο Πάφου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ληστείας, που διαπράχθηκε το Φεβρουάριο του 2014, στην Πάφο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου 2014, 73χρονος, εντόπισε στην αυλή της οικίας του, στην Πάφο, άγνωστο του πρόσωπο, το οποίο με την απειλή πιστολιού, του ζήτησε να του δώσει χρήματα.

Στη συνέχεια ο δράστης, επιτέθηκε στον 73χρονο και αφού τον τραυμάτισε στο κεφάλι, διέφυγε τρέχοντας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία στην Αστυνομία από τον 73χρονο, γύρω στις 9.20 το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου 2014, ενώ βρισκόταν στην οικία του, άκουσε ένα θόρυβο προερχόμενο από την κουζίνα.

Ο 73χρονος άνοιξε την πόρτα της κουζίνας και είδε έναν άγνωστο άνδρα να βρίσκεται στην αυλή της οικίας του, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι.

Ο δράστης, υπό την απειλή του πιστολιού, ζήτησε από τον 73χρονο να του δώσει χρήματα, ενώ στη συνέχεια εισήλθε εντός της οικίας, όπου και επιτέθηκε στον 73χρονο.

Ο παραπονούμενος προέβαλε αντίσταση, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο στο έδαφος, όπου ο δράστης κτύπησε με το πιστόλι τον 73χρονο στο κεφάλι και ακολούθως τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να καταφέρει να κλέψει οτιδήποτε.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας τα οποία περισυνέλεξαν διάφορα τεκμήρια. Από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το πιστόλι που είχε στην κατοχή του ο δράστης δεν ήταν αληθινό, αλλά πλαστικό.

Ο 73χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε εκδορά αριστερού μετώπου και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απελύθη.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Τα τελευταία 3 χρόνια το κυπριακό νηολόγιο αυξήθηκε κατά περίπου 27%» - Μονάδα Ακτογραμμής εντός του 2027

ΠτΔ: «Τα τελευταία 3 χρόνια το κυπριακό νηολόγιο αυξήθηκε κατά περίπου 27%» - Μονάδα Ακτογραμμής εντός του 2027

Τα τελευταία τρία χρόνια, υλοποιώντας ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό, «έχουμε πετύχει να αυξήσουμε το κυπριακό νηολόγιο κατά περίπου 27%, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό του, το Σάββατο, στο Φεστιβάλ «ΘΑΛΑΣΣΑ 2026» που διοργάνωσαν στον Μόλο Λεμεσού ο Δήμος της πόλης και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, με κεντρικό μήνυμα "Ζήσε τη Θάλασσα - Γνώρισε τη Ναυτιλία". Ο Πρόεδρος επεσήμανε, παράλληλα, ότι έχουν αυξηθεί τα έσοδα του κράτους σε σχέση με την πλοιοδιαχείριση, περίπου 19%-20%.

BEST OF TOTHEMAONLINE