Λιλλήκας: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας»

Λιλλήκας: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας»

Ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση αποκαλύπτουν μέρα με την ημέρα το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας, όχι μόνο σε σχέση με το Κυπριακό, αλλά απέναντι σε ολόκληρη την ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαιτήσει κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης με τη Υπουργό Εργασίας, ο Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι έχει πλέον δημιουργηθεί μια πιο ολοκληρωμένη αλλά και πιο αντικειμενική εικόνα για το ποια είναι η πραγματική πολιτική κουλτούρα του Τούρκου Προέδρου και της Τουρκίας. Η ΕΕ, θέλοντας και μη, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα και την αδιαλλαξία του Ταγίπ Ερντογάν, πρόσθεσε.

“Δημιουργούνται προϋποθέσεις πλέον ο κ. Αναστασιάδης να πάρει πρωτοβουλίες για να αξιοποιήσει το νέο κλίμα που έχει δημιουργηθεί εντός της ΕΕ. Η Τουρκία είναι γεγονός ότι έχει ξεκινήσει βήματα που αποσκοπούν στην προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών μας”. Πρόσφατα, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, ήρθε στην αντίληψή του από Κύπριο ταξιδιώτη, χάρτης του Τουρκικού Οργανισμού Τουρισμού που παρουσιάζει τα κατεχόμενα ως 82η επαρχία της Τουρκίας. Όλα δείχνουν ότι απώτερος στόχος είναι η προσάρτηση, πρόσθεσε.

“Θα πρέπει λοιπόν ο κ. Αναστασιάδης να αξιοποιήσει το νέο κλίμα στην ΕΕ και “να διεκδικήσει, να απαιτήσει τη λήψη πλέον κυρώσεων κατά της Τουρκίας, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας κατά την κρίση με την Ουκρανία και την Κριμαία”. 

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE