Τρίτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας 20/3 η Ελλάδα

Τρίτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας 20/3 η Ελλάδα

Τρίτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται να είναι η Ελλάδα, μετά τη συζήτηση επί των προσχεδίων των προϋπολογισμών για το 2017 και τη θεματική συζήτηση για τα συνταξιοδοτικά συστήματα των κρατών μελών και πριν από τη συζήτηση για τα σχέδια των κρατών μελών για έκδοση χρεογράφων.

Οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τη 2η αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογή της Ελλάδας, σε συνέχεια των αποφάσεων του Eurogroup του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα "οι θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM) αλλά και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να δώσουν αναφορά για την πρόοδο σε σχέση με την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού (staff level agreement - SLA) σε σχέση με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις".

Το Eurogroup αναφέρει ότι "η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού αποτελεί ένα βήμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος". Διευκρινίζει δε ότι "από την άλλη μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση, αποτελεί την προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της χρηματοδοτικής στήριξης στο πλαίσιο του προγράμματος".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Καταδικάζει η Κυβέρνηση: «Πράξεις προκλητικές και απαράδεκτες» η απαγωγή και παράνομη κράτηση πέντε Ελληνοκυπρίων από το κατοχικό καθεστώς

Καταδικάζει η Κυβέρνηση: «Πράξεις προκλητικές και απαράδεκτες» η απαγωγή και παράνομη κράτηση πέντε Ελληνοκυπρίων από το κατοχικό καθεστώς

Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απαγωγή και τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση από τις 19 Ιουλίου, πέντε Ελληνοκυπρίων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας από το υποτελές στην Τουρκία παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα και εκφράζει αγανάκτηση για την κατάσταση, όπως αυτή εξελίσσεται με τις σημερινές “δίκες” παρωδία, και συγκεκριμένα με την απόφαση για περίοδο κράτησης μέχρι και τριών μηνών του ενός ζεύγους εξ αυτών.

BEST OF TOTHEMAONLINE