Η έρευνα αυτή ξεκίνησε τη Δευτέρα, ανέφερε δικαστική πηγή, μετά την υποβολή μιας έκθεσης της Γενικής Επιθεώρησης Οικονομικών. Με βάση την έκθεση, υπάρχουν υπόνοιες ότι ο Μακρόν ευνόησε την εταιρεία Havas, όταν της ανέθεσε, χωρίς να προηγηθεί, διαγωνισμός να οργανώσει μια δεξίωση με Γάλλους επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας.
"Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μια "υπόθεση Μακρόν"", δήλωσε ένας στενός συνεργάτης του πολιτικού, εκτιμώντας ότι η επιλογή της εταιρείας δεν ήταν αρμοδιότητα ούτε του υπουργού ούτε του επιτελείου του.
Σύμφωνα με τη σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine που είχε αποκαλύψει αυτήν την υπόθεση, το κόστος της δεξίωσης έφτασε τα 381.759 ευρώ. Από το ποσό αυτό, οι 100.000 ευρώ δόθηκαν μόνο για την ενοικίαση της αίθουσας του ξενοδοχείου.
Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι το μεγάλο φαβορί για την προεδρία της Γαλλίας στις επικείμενες εκλογές, αρνείται κάθε ευθύνη στην υπόθεση αυτή.
"Το υπουργείο μου, όταν ήμουν υπουργός, τηρούσε πάντα τους κανονισμούς όσον αφορά τους διαγωνισμούς" διαβεβαίωσε πρόσφατα. Να σημειωθεί πάντως ότι πολλοί συνεργάτες του στο υπουργείο ήταν πρώην υπάλληλοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Havas.
Ο νυν υπουργός Οικονομίας Μισέλ Σαπέν διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Μακρόν, το επιτελείο του και το υπουργείο δεν ευθύνονται για την υπόθεση αυτή.
"Πρόκειται για μια δυσλειτουργία του Business France", υποστήριξε, αναφερόμενος σε έναν οργανισμό που τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου. "Επαφίεται σ` αυτόν (τον οργανισμό) αν θεωρήσει ότι οι διορίες είναι πολύ μικρές, να δηλώσει ότι δεν μπορεί να οργανώσει τις εκδηλώσεις με βάσει τους κανονισμούς, κάτι που δεν έγινε", εξήγησε.
Γαλλία: Έρευνα σε βάρος του Εμανουέλ Μακρόν για ευνοιοκρατία

Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Εμανουέλ Μακρόν, του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Γαλλίας, για να εξακριβωθεί αν επέδειξε εύνοια σε μια εταιρεία σε ένα ταξίδι που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο του 2016 στο Λας Βέγκας, όταν ήταν υπουργός Οικονομίας.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εικόνες που προκαλούν αντιδράσεις στους δρόμους της Κύπρου - «Καμαρώστε τους!»
Θλίψη για τον θάνατο 52χρονου στην Κύπρο - «Το λεωφορείο πέρασε για να σε πάρει, όμως δεν κατέβηκες…» - Δείτε φωτογραφία
Ανείπωτη τραγωδία: Πήγε για μανιτάρια και δεν επέστρεψε ποτέ - Νεκρή 75χρονη, στη δημοσιότητα τα στοιχεία της
VIDEO - Τρόμος στον αέρα: Η προσγείωση που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία - Αεροπλάνο πάλευε με τους ανέμους
VIDEO - First Dates: Η 27χρονη Κύπρια βρήκε τον έρωτα - Η απρόσμενη κίνηση του 32χρονου στο ραντεβού τους
Απίστευτες σκηνές: «Κάηκε» η Λευκωσία για τα 100 χρόνια του ΑΠΟΕΛ - Βίντεο από το εντυπωσιακό pyro show

