Λαβρόφ: Στη σφαίρα της φαντασίας τα περί επανίδρυσης της Σοβιετικής Ενωσης

Λαβρόφ: Στη σφαίρα της φαντασίας τα περί επανίδρυσης της Σοβιετικής Ενωσης

H Ρωσία δεν ασκεί "νεοϊμπεριαλιστική πολιτική", ούτε σχεδιάζει να επανιδρύσει την ΕΣΣΔ εις βάρος των Δημοκρατιών της Κεντρικής Ασίας, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Μεζντουναρόντναγια ζίζν" ("Διεθνής ζωή").

"Οι ισχυρισμοί περί "νεοϊμπεριαλιστικών" αξιώσεων και πολύ περισσότερο περί σχεδίων που σχετίζονται με την επανίδρυση της Σοβιετικής Ενωσης ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας και δεν αξίζουν σοβαρή αντιμετώπιση" δηλώνει ο Λαβρόβ, προσθέτοντας ότι "η Ρωσία σέβεται την επιλογή που έκαναν οι λαοί των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, να ακολουθήσουν τον δρόμο της ανεξαρτησίας και της δικής αυτοτελούς ανάπτυξης".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η ένταση στο Αιγαίο: Η Τουρκία σήκωσε UAV, επιτηρεί την περιοχή που θα ποντιστεί το καλώδιο

Συνεχίζεται η ένταση στο Αιγαίο: Η Τουρκία σήκωσε UAV, επιτηρεί την περιοχή που θα ποντιστεί το καλώδιο

Σε αυστηρό τόνο απάντησαν διπλωματικές πηγές της Αθήνας στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία η Άγκυρα αμφισβητεί τις NAVTEX που εξέδωσαν Ελλάδα και Κύπρος για την έναρξη των ερευνών του γαλλικού σκάφους VB Abeille Marengo, στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE