Ο δολοφόνος Κώστας Πάσσαρης. Στα 19 ήταν ήδη ο «ληστής με το καλσόν». Σκότωνε ένστολους γιατί θεωρούσε ότι αυτό τους άξιζε

Ο δολοφόνος Κώστας Πάσσαρης. Στα 19 ήταν ήδη ο «ληστής με το καλσόν». Σκότωνε ένστολους γιατί θεωρούσε ότι αυτό τους άξιζε

«Γεννήθηκα για να σκοτώνω…θα τους σκοτώσω όλους», φώναζε ο Κώστας Πάσσαρης μετά την σύλληψη του για το μακελειό στο Γενικό Κρατικό, το 2001, όπου πυροβόλησε εν ψυχρώ δυο αστυνομικούς.

Οι Aθανάσιος Δρακόπουλος, 47 ετών και Διονύσιος Aλεβιζόπουλος, 49 ετών υπέκυψαν άμεσα στα τραύματά τους, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και  ένας ειδικός φρουρός του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Ανδρέας Φυσέκης, 33 ετών.

«Δεν έχω κάτι προσωπικό με τους ανθρώπους, αν δεν ήθελαν να με συλλάβουν δεν θα σκότωνα κανέναν από αυτούς. Απλά οι αστυνομικοί πρέπει να πεθαίνουν, όπως και οι ίδιοι σκοτώνουν πριν δώσουν την ευκαιρία της απολογίας.

Σκοτώνουν γιατί έτσι τους αρέσει», είχε πει σε συνέντευξη του μέσα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Ρουμανία. Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1975, όταν ο πατέρας του ήταν μόλις 17 ετών, ενώ η μητέρα του, η Ρουμάνα Μαρία Αυγούστα, πέθανε έξι χρόνια αργότερα. Ο ίδιος ονειρευόταν να γίνει καπετάνιος.

Διαβάστε περισσότερα στην mixanitouxronou.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE