Δημήτρης Λαμπριανίδης καταγγέλλει τον διαχωρισμό των μαθητών με ειδικές ανάγκες - «Αυτό μας παίρνει χρόνια πίσω ως ευρωπαϊκή χώρα που είμαστε»

Δημήτρης Λαμπριανίδης καταγγέλλει τον διαχωρισμό των μαθητών με ειδικές ανάγκες - «Αυτό μας παίρνει χρόνια πίσω ως ευρωπαϊκή χώρα που είμαστε»

Ο πρόεδρος Οργάνωσης Παραπληγικών, Δημήτρης Λαμπριανίδης, καταγγέλλει τον διαχωρισμό των μαθητών με κινητικά προβλήματα από τους υπόλοιπους συμμαθητές τους, κατά τις εξωσχολικές δραστηριότητες του σχολείου.

Της Χρύσως Καλούδη

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών αποτάθηκε με επίσημη επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, κακίζοντας την ακολουθούμενη τακτική να μεταφέρονται μαθητές με κινητικά προβλήματα σε εκδρομές με ξεχωριστά οχήματα απ“ αυτά με τα οποία μεταφέρονται οι υπόλοιποι συμμαθητές τους.

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline, στις σχολικές εκδρομές δεν έχει αξία μόνο ο προορισμός, αλλά και το ταξίδι. 

Ο Δημήτρης Λαμπριανίδης, μάλιστα, έχει δημοσιοποιήσει πρόσφατα επιστολή που έλαβε από το Υπουργείο Παιδείας στο Facebook, η οποία καταγράφει τους κανονισμούς για την μετακίνηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες σε εξωσχολικές εκδρομές.

 Ως Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει τα έξοδα των ειδικών λεωφορείων για παιδιά με κινητικό πρόβλημα για την ασφαλής διακίνησής τους και ως στόχο έχουν την κοινωνική ένταξη αυτών των παιδιών.

Επίσης η επιστολή του Υπουργείου Παιδείας υπενθυμίζει πως  αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα που αφορά την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες, τηρώντας πάντα τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

Προφανώς, ωστόσο, τα όσα αναφέρονται από το Υπουργείο Παιδείας, δεν υλοποιούνται από τις διευθύνσεις των σχολείων. Γι΄ αυτό, άλλωστε και ο κ. Λαμπριανίδης επανέφερε το θέμα.

Ο Δημήτρης Λαμπριανίδης, απευθύνεται συγκεκριμένα στους γονείς ζητώντας από αυτούς να αρχίσουν να διεκδικούν τα δικαιώματα των παιδιών τους με κινητικά προβλήματα, ζητώντας να μεταφέρονται με ειδικά λεωφορεία με τους συμμαθητές τους.

Όπως μας δηλώνει ο Δημήτρης Λαμπριανίδης στο ThemaOnline, «αυτό μας παίρνει χρόνια πίσω ως ευρωπαϊκή χώρα που είμαστε».

«Είναι ενάντια στον πολιτισμό μας και πρέπει να αρχίσουμε άμεσα να σκεφτόμαστε και να συμμεριζόμαστε τα προβλήματα του συνανθρώπου μας, όποιος και να είναι αυτός», υποστηρίζει χαρακτηριστικά. 

Δείτε την επιστολή που επαναδημοσίευσε ο κ. Λαμπριανίδης: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.