ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέρελ

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέρελ

Σε ηλικία 101 ετών πέθανε τη Δευτέρα 20/3 ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέρελ, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Ροκφέλερ πέθανε στον ύπνο του το πρωί στο σπίτι του στο Ποκαντίκο Χιλς της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οικογένειας Φρέιζερ Σάιτελ.

Διαπρεπής τραπεζίτης και γνωστός φιλάνθρωπος, ο μεγάλος συνεχιστής της ελίτ των αμερικανών πετρελαιάδων μεταμόρφωσε το οικονομικό τοπίο των Ροκφέλερ, στρέφοντας πλέον τις δραστηριότητες στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Εγγονός του Τζον Ντ. Ροκφέλερ, του πατριάρχη της φαμίλιας που ίδρυσε την πετρελαϊκή-κολοσσό Standard Oil, ο Ντέιβιντ προσχώρησε στην Chase National Bank το 1946, μεγαλομέτοχος της οποίας ήταν ο πατέρας του, ανεβαίνοντας γοργά στην ιεραρχία και γινόμενος αντιπρόεδρος το 1952.

Στον ίδιο πιστώνεται η εκτόξευση της τράπεζας σε τραπεζικό όμιλο-«μαμούθ», καθώς ήταν το κλειδί πίσω από τη συγχώνευση της Chase National και της Bank of the Manhattan Company, που κατέληξε στη γέννηση της Chase Manhattan Bank, της μεγαλύτερης τότε τράπεζας των ΗΠΑ και του κόσμου ολόκληρου!

Image result for ροκφελερ

                                                                                             

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top