Κογκρέσο ΣτΕ: Παράνομες οι «εκλογές» και το δημοψήφισμα στις αποσχισθείσες περιοχές της Γεωργίας

Κογκρέσο ΣτΕ: Παράνομες οι «εκλογές» και το δημοψήφισμα στις αποσχισθείσες περιοχές της Γεωργίας

Οι «εκλογές» στην Αμπχαζία και το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο αυτοανακηρυγμένος «πρόεδρος» της Νότιας Οσσετίας είναι παράνομα και δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της νόμιμης κυριαρχίας της Γεωργίας στις δύο αυτές περιοχές, λέει η Πρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Gudrun Mosler-Törnström.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Πρόεδρος του Κογκρέσου πρόσθεσε ότι οι ενέργειες αυτές θα ενισχύσουν περαιτέρω την απομόνωση των δύο αυτών περιοχών από τη διεθνή κοινότητα.

«Το Κογκρέσο του ΣτΕ επιδεικνύει πάντοτε τη δέσμευσή του στην εδαφική ακεραιότητα των κρατών μελών και πιστεύουμε ότι αυτή η ακεραιότητα αποτελεί την πρώτη εγγύηση για μια θετική εξέλιξη της περιφερειακής διάστασης στις χώρες μας» κατέληξε η κ. Mosler-Törnström.

Πρόσφατα διενεργήθηκαν «εκλογές» στην Αμπχαζία ενώ ο «πρόεδρος» της Νότιας Οσσετίας εξήγγειλε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον Απρίλιο, αναφορικά με το όνομα της περιοχής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE