Τραγωδία στη Σομαλία: Νεκροί και τραυματίες στη από βόμβα σε λεωφορείο

Τραγωδία στη Σομαλία: Νεκροί και τραυματίες στη από βόμβα σε λεωφορείο

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 21/3 όταν εξερράγη βόμβα τοποθετημένη σε μικρό λεωφορείο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, το Μογκαντίσου, δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου.

"Το όχημα είχε σταματήσει σε ένα φυλάκιο για να υποβληθεί σε έλεγχο ασφαλείας όταν εξερράγη. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, και δέκα τραυματίστηκαν", είπε ο Αμπντιφάταχ Ομάρ Χαλάνε.

Σύμφωνα με τον Άχμεντ Χουσέιν, έναν αστυνομικό, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο εθνικό θέατρο, μόλις 300 μέτρα από τη λεγόμενη "Βίλα Σομαλία", μια περιοχή οχυρωμένη και αυστηρά φρουρούμενη, όπου εδρεύουν κυβερνητικές υπηρεσίες.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής. Η αλ Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην αλ Κάιντα, διεξάγει εκστρατεία εναντίον της υποστηριζόμενης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE