Τραγωδία στη Σομαλία: Νεκροί και τραυματίες στη από βόμβα σε λεωφορείο

Τραγωδία στη Σομαλία: Νεκροί και τραυματίες στη από βόμβα σε λεωφορείο

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 21/3 όταν εξερράγη βόμβα τοποθετημένη σε μικρό λεωφορείο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, το Μογκαντίσου, δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου.

"Το όχημα είχε σταματήσει σε ένα φυλάκιο για να υποβληθεί σε έλεγχο ασφαλείας όταν εξερράγη. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, και δέκα τραυματίστηκαν", είπε ο Αμπντιφάταχ Ομάρ Χαλάνε.

Σύμφωνα με τον Άχμεντ Χουσέιν, έναν αστυνομικό, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο εθνικό θέατρο, μόλις 300 μέτρα από τη λεγόμενη "Βίλα Σομαλία", μια περιοχή οχυρωμένη και αυστηρά φρουρούμενη, όπου εδρεύουν κυβερνητικές υπηρεσίες.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής. Η αλ Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην αλ Κάιντα, διεξάγει εκστρατεία εναντίον της υποστηριζόμενης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE