Γαλλία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΣ μετά τις αποκαλύψεις για πρόσληψη παιδιών του στο Κοινοβούλιο

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΣ μετά τις αποκαλύψεις για πρόσληψη παιδιών του στο Κοινοβούλιο

O υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπρινό Λε Ρου, που βρίσκεται στο στόχαστρο μιας προκαταρκτικής έρευνας για την πρόσληψη των δύο του ανήλικων κορών ως κοινοβουλευτικές βοηθούς του, παραιτήθηκε σήμερα των καθηκόντων του, ενώ σύντομα ανακοινώθηκε η αντικατάστασή του στην ευαίσθητη αυτή θέση από τον νυν υφυπουργό Εμπορίου, Ματιάς Φεκλ.

"Η καθημερινή ευθύνη που επιβάλλει η καθημερινή μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και εναντίον της εγκληματικότητας (...) συνεπάγεται με το να μην αφήνουμε να πλανάται καμία κατηγορία" δήλωσε ο Σοσιαλιστής υπουργός κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης τύπου, όπου υπερασπίστηκε την "τιμιότητά" του.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διόρισε αμέσως τον Ματιάς Φεκλ, 39 ετών, στην θέση του υπουργού Εσωτερικών, μια θέση κλειδί σε μια χώρα που ζει υπό την απειλή της τρομοκρατίας κι ενώ βρίσκεται σε ισχύ το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Λε Ρου τόνισε ότι δεν θέλει να προκαλέσει "σύγχυση" και να προκαλέσει "πλήγμα στο κυβερνητικό έργο".

"Επιβεβαιώνω την τιμιότητά μου κατά τις ανθρώπινες σχέσεις μου όπως και σε όλες τις πολιτικές μου ενέργειες" υπογράμμισε ο 51χρονος παραιτηθείς υπουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Το αποτέλεσμα της διερεύνησης που διεξάγει η ομάδα της αμερικανικής υπηρεσίας ATF για την προέλευση και εξάπλωση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Επαρχία Λεμεσού θα είναι χρήσιμο ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα στάδια, τα οποία περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας και τεχνογνωσίας για να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών και να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται, ενώ στο επόμενο στάδιο, οι αμερικανικές Αρχές θα εξετάσουν τη διαχείριση της πυρκαγιάς και τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή της, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.