Να οδηγήσει την Ελλάδα «σε καλούς λιμένες ευημερίας», ευχήθηκε ο Πατριάρχης στον Τσίπρα

Να οδηγήσει την Ελλάδα «σε καλούς λιμένες ευημερίας», ευχήθηκε ο Πατριάρχης στον Τσίπρα

Δύναμη και υπομονή ευχήθηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν σήμερα στα Ιεροσόλυμα κατά την τελετή παράδοσης του Ιερού Κουβούκλιου το οποίο στεγάζει τον Πανάγιο Τάφο, και που αναστηλώθηκε σχεδόν εξ αρχής από Έλληνες επιστήμονες.

Κατά την ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε στον κ. Τσίπρα "ενίσχυση και καρτέρηση» ώστε να οδηγήσει, όπως είπε, τον ελληνικό λαό "σε καλούς λιμένες, σε λιμένες ευημερίας".

Ακολούθως, όλοι οι καλεσμένοι μετέβησαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου η επικεφαλής της ομάδας των Ελλήνων επιστημόνων, καθηγήτρια του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών, Τόνια Μοροπούλου, εξήγησε πως έγινε το έργο, το οποίο έχει ήδη αποσπάσει θετικά σχόλια διεθνώς.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για "μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς".το έκανε, όμως, λίγο πιο δυνατά από ότι χρειαζόταν, με αποτέλεσμα να σπάσει το σφυρί.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE