ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης θα έχει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Επαφές με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης θα έχει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Επαφές με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης θα έχει στην Ουάσιγκτον ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη αναχωρεί στις 23 Μαρτίου για την Ουάσινγκτον για επαφές με στελέχη της αμερικανικής Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα έχει στις 23 Μαρτίου συνάντηση με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της δεξαμενής σκέψης Atlantic Council Damon Wilson και με τον εμπειρογνώμονα για θέματα Ενέργειας του Οργανισμού David Koranyi.

Το βράδυ θα παραστεί σε δείπνο που θα παραθέσει ο Προσωπάρχης του Αμερικανού Προέδρου Reince Priebus με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Στις 24 Μαρτίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, περιλαμβανομένων του Αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρω-ασιατικές Υποθέσεις John Heffern και του Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη Jonathan Cohen, ενώ θα έχει συνάντηση και με τη Σύμβουλο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Molly Montgomery, καθώς επίσης και συνάντηση με τη Διευθύντρια αρμόδια για Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Shannon Culbertson.

Το απόγευμα θα παραστεί στη καθιερωμένη δεξίωση με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου στο Λευκό Οίκο, στην παρουσία του Αμερικανού Προέδρου.

Αργότερα, στις 25 Μαρτίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί και θα μιλήσει εκ μέρους της κυπριακής Κυβέρνησης στο ετήσιο Συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Στις 26 Μαρτίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα μεταβεί εκ νέου στην Ουάσινγκτον, προσκεκλημένος της Αμερικανοεβραϊκής Οργάνωσης AIPAC για να παρευρεθεί στο ετήσιο Συνέδριο Πολιτικής της Οργάνωσης και να συμμετάσχει, στις 27 Μαρτίου σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, με Υπουργούς κρατών μελών της ΕΕ, με θέματα που αφορούν τις σημερινές προκλήσεις για την Ευρώπη, το Ισραήλ και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στις 28 Μαρτίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με Αμερικανούς δημοσιογράφους και στελέχη αμερικανικών δεξαμενών σκέψης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα προβεί σε ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό.

Την ίδια μέρα θα έχει, επίσης, συνάντηση με στελέχη της εταιρείας ExxonMobil.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για την Κύπρο στις 28 Μαρτίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top