ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επισκέψεις CIPA σε ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ντουμπάι - Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο

Επισκέψεις CIPA σε ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ντουμπάι - Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο

Εντατικοποιεί τη δράση και τις εξορμήσεις του στο εξωτερικό ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και την αξιοποίηση των παγκόσμιων τρεχουσών συγκυριών προς όφελος της κυπριακής οικονομίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του CIPA, εκπρόσωποι του Οργανισμού συμμετείχαν πρόσφατα σε σειρά συνεδρίων και εκθέσεων σε Αμερική, Κίνα, Ινδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ντουμπάι.

Ο Οργανισμός ήταν κύριος υποστηρικτής και εκ των χορηγών του συνεδρίου της Capital Link «Invest in Cyprus Forum», που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 22 Μαρτίου, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και των Υπουργών Οικονομικών, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού και Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προώθησης του ΔΣ κ. Νικόλας Θεοχαρίδης, συμμετείχαν με παρουσιάσεις τους, στην Έκθεση «International Luxury Lifestyle Fair» στη Σαγκάη της Κίνας, που προσελκύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα των επενδύσεων σε ακίνητα.

Ο Οργανισμός συμμετείχε επίσης στο «C5 Global Immigration Conference» στο Λονδίνο, με θέμα συζήτησης τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του Brexit και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις διαδικασίες μετακίνησης εταιρειών και ανθρώπων από χώρα σε χώρα. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Γενική Διευθύντρια του CIPA, κ. Νατάσα Πηλείδου παρουσίασε τις λύσεις που η Κύπρος μπορεί να προσφέρει σε εταιρείες και άτομα που μελετούν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την έδρα τους εντός ΕΕ.

Στην Ινδία, ο CIPA συμμετείχε δια του Ανώτερου Λειτουργού του κ. Λευτέρη Ελευθερίου, στο συνέδριο «India International Film Tourism Conclave (IIFTC)», που στόχο είχε την προώθηση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 23 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, στη Μομπάη. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Οργανισμός πραγματοποίησε συναντήσεις με κινηματογραφικούς παραγωγούς και άλλους επαγγελματίες του χώρου, σε μια προσπάθεια προώθησης της Κύπρου ως ενδεχόμενου προορισμού για κινηματογραφήσεις.

Σημαντική κρίνεται και η συμμετοχή του Οργανισμού στο συνέδριο «Investment Immigration Summit MENA» που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι τέλη Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή πολλών κυπρίων επαγγελματιών. Στο συνέδριο συζητήθηκαν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός.

Μέσω του CIPA, η χώρα μας συμμετείχε επίσης στο «Family Office Investment Summit», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι στις 8 και 9 Μαρτίου, σε συνεργασία με το Εμπορικό Κέντρο της Κύπρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στο

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης της Υπουργού Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου Δρ. Sahar Nasr στην Κύπρο, και της διοργάνωσης της 2ης Συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής Κύπρου – Αιγύπτου για Οικονομική, Βιομηχανική και Τεχνική Συνεργασία, ο CIPA υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης με τον αιγυπτιακό οργανισμό «General Authority for Investment and Free Zones» (GAFI), με στόχο την ενίσχυση των διμερών επενδυτικών σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top