ΚΟΣΜΟΣ

Δύο άνδρες παραμένουν υπό κράτηση για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Δύο άνδρες παραμένουν υπό κράτηση για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες αφέθηκαν επτά από τους 11 συλληφθέντες στη Βρετανία στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Τετάρτης.

 Δύο άνδρες, 27 και 58 ετών, που συνελήφθησαν στο Μπέρμιγχαμ, παραμένουν υπό κράτηση και ανακρίνονται. Δύο γυναίκες, μία 32χρονη από το Μάντσεστερ και μία 39χρονη από το ανατολικό Λονδίνο, αφέθηκαν ελεύθερες με εγγύηση μέχρι το τέλος του μήνα.
 
Οι Aρχές ρίχνουν το βάρος των ερευνών στο κατά πόσο ο δράστης Χαλίντ Μασούντ είχε συνεργούς.
 
Εν τω μεταξύ, η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο επιβεβαίωσε ότι ο δράστης είχε ζήσει σε δύο διαφορετικές περιόδους στη χώρα εργαζόμενος ως δάσκαλος αγγλικών. Βρισκόταν εκεί από το Νοέμβριο του 2005 έως το Νοέμβριο του 2006 και από τον Απρίλιο του 2008 έως τον Απρίλιο του 2009.
 
Η σαουδαραβική πρεσβεία καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση.
 
Εξάλλου, μιλώντας στη Daily Telegraph φίλος του δράστη αναφέρει ότι μετά την επίθεση με μαχαίρι εναντίον του ιδιοκτήτη παμπ το 2000 ο Χαλίντ Μασούντ του είχε εκμυστηρευτεί πως είχε βρεθεί εκτός εαυτού και ότι ένιωθε πως ήθελε να σκοτώσει.
 
Όταν είχε ηρεμήσει από το περιστατικό, ο Μασούντ είχε πει στο φίλο του ότι θα αναζητούσε βοήθεια από ειδικό για τη διαχείριση του θυμού του. Συγγενείς της δεύτερης γυναίκας του έχουν αναφέρει πως ήταν επιθετικός και με την ίδια.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top