Σημαντικό πλήγμα στη βόρεια Συρία δέχτηκε ο ISIS

Σημαντικό πλήγμα στη βόρεια Συρία δέχτηκε ο ISIS

Με τη βοήθεια των ΗΠΑ, ο συνασπισμός των αραβοκουρδικών δυνάμεων, ανέκτησε την Κυριακή από το Ισλαμικό Κράτος τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τάμπκα, στη βόρεια Συρία.

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τάμπκας και οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο να καταστεί απόλυτα ασφαλής ο τομέας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του συναπισμού, Ταλάλ Σέλο.

Οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων διείσδυσαν εντός του αεροδρομίου λίγο νωρίτερα σήμερα, περιέγραψε ο Σέλο συμπληρώνοντας ότι εκτυλίχθηκαν σφοδρές συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές.

Από skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λευκωσία: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ  - Απέστειλε επιστολή στον Γκουτέρες

Λευκωσία: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ - Απέστειλε επιστολή στον Γκουτέρες

Νέα κλιμάκωση των τουρκικών ενεργειών σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας καταγγέλλει η Λευκωσία με επιστολή της Μόνιμης Αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ Πρέσβεως Μαρίας Μιχαήλ προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ημερομηνίας 21 Οκτωβρίου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE