Σημαντικό πλήγμα στη βόρεια Συρία δέχτηκε ο ISIS

Σημαντικό πλήγμα στη βόρεια Συρία δέχτηκε ο ISIS

Με τη βοήθεια των ΗΠΑ, ο συνασπισμός των αραβοκουρδικών δυνάμεων, ανέκτησε την Κυριακή από το Ισλαμικό Κράτος τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τάμπκα, στη βόρεια Συρία.

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τάμπκας και οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο να καταστεί απόλυτα ασφαλής ο τομέας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του συναπισμού, Ταλάλ Σέλο.

Οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων διείσδυσαν εντός του αεροδρομίου λίγο νωρίτερα σήμερα, περιέγραψε ο Σέλο συμπληρώνοντας ότι εκτυλίχθηκαν σφοδρές συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές.

Από skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE