Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε 6μελές κλιμάκιο της αντιπροσωπείας των Θεσμών

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε 6μελές κλιμάκιο της αντιπροσωπείας των Θεσμών

Την ανάγκη τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής (ΠΔΠ) να υποβοηθήσουν την ενδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας, που, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, συνεχίζει να ταλανίζεται από τις αποφάσεις του 2013, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος δέχθηκε σήμερα εξαμελές κλιμάκιο της αντιπροσωπείας των Θεσμών, που επισκέπτεται την Κύπρο.

Το κλιμάκιο επισκέπτεται την Κύπρο στα πλαίσια του Προγράμματος Εποπτείας της Κύπρου για αξιολόγηση της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας μετά την έξοδό της από το ΠΔΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των προοπτικών της κυπριακής οικονομίας, των κατευθύνσεων δημοσιονομικής πολιτικής και των προτεραιοτήτων σ’ ότι αφορά σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις για τους τρόπους βελτίωσης και επίλυσης των κύριων προβλημάτων, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, μεταξύ των οποίων το ψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το ψηλό δημόσιο χρέος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE