Προκαλούν οι βετεράνοι της ΤΜΤ – «Αν οι Ε/κ θέλουν συνέχιση των συνομιλιών, να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος» - «Το Κυπριακό λύθηκε από το 1977-79»

Προκαλούν οι βετεράνοι της ΤΜΤ – «Αν οι Ε/κ θέλουν συνέχιση των συνομιλιών, να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος» - «Το Κυπριακό λύθηκε από το 1977-79»

Ο σύνδεσμος των βετεράνων της ΤΜΤ διατύπωσε τη θέση πως αν η ε/κ πλευρά επιθυμεί τη συνέχιση των συνομιλιών και την επίτευξη συμφωνίας τότε θα πρέπει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος αλλά και ότι το τ/κ συνιστών κρατίδιο είναι η «τδβκ».

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο σύνδεσμος εξέδωσε «ομόφωνη» ανακοίνωση, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο του Τσελάλ Μπαγιάρ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι προϋπόθεση για τη συνέχιση των συνομιλιών είναι η άρση του εμπάργκο και της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/κ και η αποδοχή της πολιτικής ισότητας με κυριαρχία, των δύο κρατών και της διζωνικότητας ως «αρχών» της λύσης.

Ο σύνδεσμος επιρρίπτει ευθύνες στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για υποχωρήσεις στο θέμα των εγγυήσεων όπως επίσης και στο εδαφικό και περιουσιακό και προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η απόφαση της Βουλής σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα καταδεικνύει πως η ε/κ πλευρά δεν έχει εγκαταλείψει την Ένωση και αντιμετωπίζει τους Τ/κ ως μειονότητα.

Ο σύνδεσμος προβάλλει ακόμη διάφορους άλλους ισχυρισμούς όπως ότι με τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979, οριστικοποιήθηκε η διχοτόμηση (Taksim) και η επιτεύχθηκε η λύση (του Κυπριακού). Αλλά και πως τα ΗΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και πως ο τουρκικός στρατός είναι αυτό που εγγυάται την ειρήνη στην Κύπρο και ως εκ τούτου οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η μόνιμη παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί κρίνεται ζωτικής σημασίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν θα στηρίξουμε Χριστοδουλίδη» – Η απόφαση του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές του 2028

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν θα στηρίξουμε Χριστοδουλίδη» – Η απόφαση του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές του 2028

Σαφές μήνυμα για τις προεδρικές εκλογές του 2028 έστειλε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη και προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE