ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διορισμός Λοττίδου: Έλαβε τις αποφάσεις της η Συμμαχία – Συνεδριάζουν τελευταία στιγμή ΕΔΕΚ - ΕΛΑΜ - Θρίλερ στη Βουλή

Διορισμός Λοττίδου: Έλαβε τις αποφάσεις της η Συμμαχία – Συνεδριάζουν τελευταία στιγμή ΕΔΕΚ - ΕΛΑΜ - Θρίλερ στη Βουλή

Έντονο παρασκήνιο μέχρι και την τελευταία στιγμή παίζεται στη Βουλή, λίγο πριν να αρχίσει η ολομέλεια για την υπερψήφιση ή όχι νέας Επιτρόπου Διοικήσεως.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Όπως γράφαμε και σε δημοσίευμα μας την Πέμπτη 30/3 το τοπίο είναι πολύ ρευστό με τα δεδομένα να αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό, για τον αν η κυρία Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, θα καταφέρει να εξασφαλίσει πλειοψηφία στη Βουλή και να επικυρωθεί ο διορισμός της.

Μια ώρα πριν από την έναρξη της Ολομέλειας που αρχίζει στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (31/3) τα δεδομένα έχουν ως εξής:

«Ναι» θα ψηφίσουν ο ΔΗΣΥ, ο Ευσταθίου της ΕΔΕΚ και οι δυο από τους τρεις βουλευτές της Συμμαχίας καθώς ο Παύλος Μυλωνάς θα απουσιάζει για προσωπικούς λόγους.

«Όχι», θα ψηφίσει το ΑΚΕΛ και ο Θεοπέμπτου των Οικολόγων ενώ ο Περδίκης αποχή.

Στην ΕΔΕΚ και στο ΕΛΑΜ θα συνεδρίασουν λίγο πριν την ψηφοφορία με τις πληροφορίες να θέλουν τους πρώτους να γέρνουν στο «όχι» και τον Κωστή Ευσταθίου να προσπαθεί να τους μεταπείσει. Οι δεύτεροι ήταν στο «ναι» και τώρα το σκέφτονται χωρίς να θεωρείται τίποτα ως δεδομένο. 

Το ΔΗΚΟ επίσης παρουσιάζει εικόνα διάσπασης με άλλους βουλευτές να τάσσονται φανατικά κατά του διορισμού της κυρίας Λοττίδου κι άλλους να αμφιταλαντεύονται... 

Παράλληλα αγνωστο παραμένει τι θα πράξει η «Αλληλεγγύη» η οποία κρατά κλειστά τα χαρτιά της με τις πληροφορίες να θέλουν τον Γιώργο Παπαδόπουλο να θέλει να υπερψηφίσει.

Με άλλα λόγια δεν αποκλείεται να δούμε ένα θρίλερ στη Βουλη αν όλα τα κόμματα του ενδιάμεσου πάνε κατά βούληση.

Εάν λοιπόν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τα ατομικά «ναι» μέσα στα κόμματα, σε συνδυασμό με τις αποχές και τις απουσίες από την Βουλή, τότε η κυρία Λοττίδου θα είναι η νέα Επίτροπος Διοικήσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οργιώδες παρασκήνιο με τον διορισμό της Λοττίδου για Επ. Διοικήσεως – Ποιοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top