«Επιτρέπονται μέχρι 12 μαστιγώματα σε αγόρια κάτω των 18 ετών». Οι αγριότητες των Άγγλων, οι κατ΄ οίκον αποκλεισμοί και τα συρματοπλέγματα στα χωριά των Κυπρίων

«Επιτρέπονται μέχρι 12 μαστιγώματα σε αγόρια κάτω των 18 ετών». Οι αγριότητες των Άγγλων, οι κατ΄ οίκον αποκλεισμοί και τα συρματοπλέγματα στα χωριά των Κυπρίων

Στον ύπνο έπιασαν οι Κύπριοι αγωνιστές τον βρετανικό μηχανισμό όταν ξεκίνησαν τον απελευθερωτικό αγώνα την 1η Απριλίου του 1955, με στόχο την ένωση με την Ελλάδα

Το προηγούμενο βράδυ είχαν «ταράξει» τη γαλήνη των Άγγλων με ανατινάξεις κεντρικών κυβερνητικών κτιρίων, σπιτιών και στρατιωτικών καταυλισμών σε διάφορες πόλεις της Κύπρου.

Οι Άγγλοι κατείχαν το νησί από το 1878. Η Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) με αρχηγό τον πρώην συνταγματάρχη του ελληνικού στρατού, Γεώργιο Γρίβα, που έφερε το ψευδώνυμο Διγενής, απαιτούσε την ανεξαρτησία της Κύπρου και την ένωσή της με την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στην mixanitouxronou.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE