Στο Λήδρα Πάλας οι δύο ηγέτες για το δείπνο

Στο Λήδρα Πάλας οι δύο ηγέτες για το δείπνο

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακινζτί, αφίχθησαν στο Λήδρα Πάλας για το δείπνο που παραθέτει ο Εσπεν Μπαρθ Έιντε.Οι δύο εισήλθαν στο ξενοδοχείο από διαφορετικές εισόδους.

Στο μεταξύ, με πανό που απαιτούν λύση τώρα, υποστηρικτές της λύσης του Κυπριακού βρίσκονται στο χώρο έξω από το Λήδρα Πάλας, όπου γύρω στις 7 μμ ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε συνομίλησε μαζί τους, μετά από δική τους παράκληση.

Ο κόσμος που μαζεύτηκε στο Λήδρα Πάλας, στην εκδήλωση της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος, ζήτησε από τον κ. Έιντε όπως επιτραπεί σε αντιπροσωπεία τους να επιδώσει μήνυμα στους δύο ηγέτες, που συναντώνται απόψε σε δείπνο, που παραθέτει ο αξιωματούχος των ΗΕ.

Μέλη της πρωτοβουλίας "Αμμόχωστος η Πόλη μας" βρίσκονται επίσης στο χώρο της εκδήλωσης με πανό στα ελληνικά και τα τουρκικά υπέρ της λύσης.

Ο κ. Έιντε ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και είπε ότι θα διαβιβάσει το αίτημά τους στους δύο ηγέτες.

Ένα από τα πανό γράφει "Λύση τώρα - 1963 - 1974 - 2017. Κανεί, λύση τώρα."

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουϊτερ, ο κ. Έιντε έγραψε ότι "προσβλέπει να φιλοξενήσει τον Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί σε δείπνο στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας απόψε, στη Λευκωσία".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αιχμές Χρίστου Ορφανίδη: «Δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το Κυπριακό»

Αιχμές Χρίστου Ορφανίδη: «Δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το Κυπριακό»

Σε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, κάνει λόγο για δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το κυπριακό, οι οποίες σύμφωνα με τον βουλευτή, δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου.