Κίνα: «Πορτοκαλί» συναγερμός στο Πεκίνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Κίνα: «Πορτοκαλί» συναγερμός στο Πεκίνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Το Πεκίνο αναβάθμισε σήμερα το επίπεδο συναγερμού για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πορτοκαλί βαθμίδα, την δεύτερη υψηλότερη στο σύστημα προειδοποίησης.

Το νέφος θα καλύψει το Πεκίνο και τις περιοχές της Τιαντζίν και της Χεμπέι, με τις συνθήκες να παραμένουν δυσχερείς έως την Παρασκευή.

«Οι άνεμοι δεν είναι αρκετά ισχυροί και η ποιότητα του αέρα πιθανόν να επιδεινωθεί», όπως ανακοίνωσε το Δημοτικό Γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας του Πεκίνου.

Όταν το επίπεδο συναγερμού φθάνει την πορτοκαλί βαθμίδα, αναστέλλονται όλες οι κατασκευαστικές εργασίες, απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων που μεταφέρουν απορρίμματα, άμμο και χώμα, ενώ σταματούν όλες οι υπαίθριες δραστηριότητες σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία.

Στο Πεκίνο ισχύει ένα σύστημα συναγερμού τεσσάρων επιπέδων, με το κόκκινο να είναι η υψηλότερη βαθμίδα και να ακολουθείται από το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μπλε.


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φονική πυρκαγιά: Στα χέρια Χριστοδουλίδη οι εκθέσεις - Στη δημοσιότητα το συντομότερο

Φονική πυρκαγιά: Στα χέρια Χριστοδουλίδη οι εκθέσεις - Στη δημοσιότητα το συντομότερο

Επιδόθηκαν αργά την Παρασκευή οι εκθέσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας και της Αστυνομίας, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, σε σχέση με τις φονικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.