Κίνα: «Πορτοκαλί» συναγερμός στο Πεκίνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Κίνα: «Πορτοκαλί» συναγερμός στο Πεκίνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Το Πεκίνο αναβάθμισε σήμερα το επίπεδο συναγερμού για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πορτοκαλί βαθμίδα, την δεύτερη υψηλότερη στο σύστημα προειδοποίησης.

Το νέφος θα καλύψει το Πεκίνο και τις περιοχές της Τιαντζίν και της Χεμπέι, με τις συνθήκες να παραμένουν δυσχερείς έως την Παρασκευή.

«Οι άνεμοι δεν είναι αρκετά ισχυροί και η ποιότητα του αέρα πιθανόν να επιδεινωθεί», όπως ανακοίνωσε το Δημοτικό Γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας του Πεκίνου.

Όταν το επίπεδο συναγερμού φθάνει την πορτοκαλί βαθμίδα, αναστέλλονται όλες οι κατασκευαστικές εργασίες, απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων που μεταφέρουν απορρίμματα, άμμο και χώμα, ενώ σταματούν όλες οι υπαίθριες δραστηριότητες σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία.

Στο Πεκίνο ισχύει ένα σύστημα συναγερμού τεσσάρων επιπέδων, με το κόκκινο να είναι η υψηλότερη βαθμίδα και να ακολουθείται από το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μπλε.


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λευκωσία: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ  - Απέστειλε επιστολή στον Γκουτέρες

Λευκωσία: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ - Απέστειλε επιστολή στον Γκουτέρες

Νέα κλιμάκωση των τουρκικών ενεργειών σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας καταγγέλλει η Λευκωσία με επιστολή της Μόνιμης Αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ Πρέσβεως Μαρίας Μιχαήλ προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ημερομηνίας 21 Οκτωβρίου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE