ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Νέα ευρήματα σε κελιά κρατουμένων – Η επίσημη θέση της Διεύθυνσης

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Νέα ευρήματα σε κελιά κρατουμένων – Η επίσημη θέση της Διεύθυνσης

Άσπρη σκόνη και χάπια εντοπίστηκαν σε κελί κατάδικου, μετά από καθιερωμένη- όπως αναφέρει η διεύθυνση- έρευνα που έγινε στις Κεντρικές Φυλακές.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών, τόσο στα κελιά των κρατουμένων όσο και γενικά εντός του κτηρίου, διενεργούνται καθημερινές έρευνες, προκειμένου να εντοπιστούν οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες από τους φυλακισμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνα που διενεργήθηκε την Τρίτη 3/4, σε κελί κρατούμενου, εντοπίστηκε άσπρη σκόνη που εκτιμάται ότι είναι ναρκωτικά, αλλά και χάπια που πιθανόν να περιέχουν αναβολικές ουσίες.  

Η ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών σε σχέση με διενέργεια ερευνών:

Όπως σε όλες τις Φυλακές του κόσμου έτσι και στην Κύπρο διενεργούνται συστηματικές, συντονισμένες και καθημερινές έρευνες τόσο στα κελιά των κρατουμένων, όσο και γενικά εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος προκειμένου να εντοπιστούν οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες από φυλακισμένους.

Αν και μόνο η χθεσινοβραδινή (3/4) έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι μόνο γι’ αυτή τη βδομάδα διενεργήθηκαν τέσσερις συντονισμένες έρευνες σε διάφορα κελιά και σε κάποιες περιπτώσεις ανευρέθηκαν αντικείμενα και ουσίες που η χρήση τους απαγορεύεται μέσα στη Φυλακή.

Οι έρευνες σε όλους τους χώρους των Φυλακών είναι καθημερινές και όλοι πρέπει να θυμούνται ότι μιλάμε για φυλακές και να μην παρουσιάζουν τα γεγονότα ως σαν να είναι κάτι πρωτοφανές. Καμία Φυλακή στον κόσμο σε ελέγχους και έρευνες ρουτίνας που διενεργεί, δεν προβαίνει σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τα στοχευμένα δημοσιεύματα και τις διαστρεβλωμένες ειδήσεις περί κατανάλωσης δηλητηριώδους φαρμάκου από κρατούμενο, το Τμήμα Φυλακών δεν σχολιάζει ρεπορτάζ τα οποία είναι υποβολιμιαία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στόχος τους είναι να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες και όχι την αντικειμενική ενημέρωση του κόσμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σκηνές χάους στο Λος Άντζελες: Διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα, η Εθνοφρουρά απαντά με πλαστικές σφαίρες, σε ετοιμότητα 500 πεζοναύτες

Σκηνές χάους στο Λος Άντζελες: Διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα, η Εθνοφρουρά απαντά με πλαστικές σφαίρες, σε ετοιμότητα 500 πεζοναύτες

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στους δρόμους του Λος Άντζελες, μετά από τρεις ημέρες ταραχών κατά των μαζικών συλλήψεων παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στους δρόμους, παρά τα χημικά και τις πλαστικές σφαίρες που έριξε η Εθνοφρουρά, κι ενώ περίπου 500 πεζοναύτες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE