Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεχίσουμε τον διάλογο»

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεχίσουμε τον διάλογο»

Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεχίσουμε τον διάλογο δήλωσε την Τρίτη 4/4 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Προσερχόμενος στο γεύμα που παρέθεσε ο Πρέσβης της Μάλτας με την ευκαιρία της Προεδρίας της Μάλτας στην ΕΕ, σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ρωτήθηκε αν υπάρχει έδαφος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο άμεσο μέλλον.

Απαντώντας είπε ότι «στο άμεσο μέλλον, ελπίζω, ναι. Η δική μας θέση παραμένει ότι είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεχίσουμε τον διάλογο που θα μας βοηθήσει, έτσι ώστε – προσδοκούμε – να επιτύχουμε μια λύση μέσα στα πλαίσια που έχουν περιγραφεί τόσες φορές».

Ερωτηθείς αν αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια του προχθεσινού δείπνου που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι οι ανησυχίες της ε/κ πλευράς δεν εισακούονται από την τ/κ πλευρά, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο.

Πρόσθεσε ότι «η όλη προσπάθεια εστιάζεται στην επιθυμία μας για λύση του Κυπριακού, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μας θέση, η ε/κ πλευρά αυτό πιστεύει».

Σε ερώτηση, τέλος, αν μετά το δημοψήφισμα της Τουρκίας αναμένει ότι θα υπάρξει αλλαγή στη στάση της τουρκικής και της τ/κ πλευράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν μπορώ να προβλέψω τίποτε».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

«Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που θα έχει με τον κ. Κόστα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Τον συνεχάρη, παράλληλα, για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί όλα τα κράτη μέλη.