Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα ψηφοφορίας στα κατεχόμενα για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα ψηφοφορίας στα κατεχόμενα για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη ημέρα ψηφοφορίας για τους Τούρκους υπηκόους που διαμένουν στα κατεχόμενα για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι κάλπες έχουν στηθεί τελικά στο τεχνικό λύκειο 20ης Ιουλίου – όπως ονομάζεται – στη Λευκωσία. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 9 Απριλίου, και θα διεξάγεται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Οι 15 κάλπες, μετά το πέρας της ψηφοφορίας, θα σφραγισθούν και θα κρατηθούν σε ειδικό δωμάτιο στην τουρκική “πρεσβεία” στα κατεχόμενα και στις 10 Απριλίου θα μεταφερθούν, με τη συνοδεία προσωπικού ασφαλείας, στην Τουρκία.

Στην κατεχόμενη Λευκωσία σήμερα υπήρχαν αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν με σημαίες της Τουρκίας και "σημαίες" του ψευδοκράτους να κυματίζουν. Αισθητή είναι και η διαφήμιση υπέρ του "ναι" σε διάφορες τ/κ ιστοσελίδες, με κεντρικό σύνθημα “Ναι, η Κύπρος θα κερδίσει” και αναφορές στην εισβολή, στον αριθμό των φοιτητών και στη συνέχιση της “ΤΔΒΚ” - όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος – παρά την επιβολή “εμπάργκο”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE