Ε. Θεοχάρους:«Δεν μπορεί να συναριθμεί ο κ. Κυπριανού με τους φασίστες»

Ε. Θεοχάρους:«Δεν μπορεί να συναριθμεί ο κ. Κυπριανού με τους φασίστες»

Επιστολή κινήματος 'Αλληλεγγύη' στον ΓΕ για 'ρητορική μίσους από μέρους του ΑΚΕΛ', δήλωσε η Ε. Θεοχάρους

Το κίνημα "Αλληλεγγύη" θα αποστείλει αύριο ή μεθαύριο επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη “για τη ρητορική μίσους που αναπτύσσεται από μέρους του ΑΚΕΛ, για τη ρητορική ρατσισμού που αναπτύσσεται από μέρους του ΑΚΕΛ, για τη ρητορική εναντίον όλων όσων Κυπρίων επιθυμούν να εξακολουθήσουν να είναι `Ελληνες”, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του κινήματος Ελένη Θεοχάρους. 

Η κ. Θεοχάρους ανέφερε πως “δεν μπορεί να συναριθμεί ο (ΓΓ ΤΟΥ ΑΚΕΛ) κ. Κυπριανού με τους φασίστες όλους τους `Ελληνες οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν την ελληνική ταυτότητά τους και να είναι υπερήφανοι για τον ελληνικό πολιτισμό τους”.

“Αυτό πρέπει να σταματήσει, τα λάθη τα οποία έχει διαπράξει το κόμμα του είναι αναρίθμητα και για αυτό το λόγο νομίζουμε ότι δεν μπορεί καμία τοποθέτησή του να παραμένει αναπάντητη. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όλες τις μάχες, και νομικές μάχες και πολιτικές μάχες, για να υπερασπιστούμε την τιμή και την ελληνικότητα αυτού του τόπου”, είπε η κ. Θεοχάρους.

Πρόσθεσε πως “ο κ. Κυπριανού δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας προσβάλλει με τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί καθημερινά να ενσπείρει το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσα στον κυπριακό λαό”.

“Είναι άλλο ζήτημα να επιδιώκει κάποιος μια δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος και άλλο να προσπαθεί να καταρρακώσει την υπερηφάνεια του κάθε `Ελληνα πολίτη, που είτε ο ίδιος, είτε οι πρόγονοί του, είτε οι πατεράδες του, είτε οι παππούδες του, έθεσαν σε θανάσιμο κίνδυνο τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την ελευθερία αυτού του τόπου”, κατέληξε η κ. Θεοχάρους.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE