Σόιμπλε: Σημάδια ότι ο Ερντογάν μπορεί να επιδιώκει να οικοδομήσει μια δικτατορία

Σόιμπλε: Σημάδια ότι ο Ερντογάν μπορεί να επιδιώκει να οικοδομήσει μια δικτατορία

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε την Τρίτη για σημάδια ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να επιδιώκει να οικοδομήσει μια δικτατορία μέσα από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για επέκταση των εξουσιών του.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν ο Ερντογάν χτίζει “μια απολυταρχία ή ακόμα και μια δικτατορία”, μέσω της μεταρρύθμισης, ο κ. Σόιμπλε απάντησε: “Μπορεί κανείς να διαβάσει το συνταγματικό σχέδιο με αυτόν τον τρόπο. Και αν κάποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια, τότε μπορεί να βρει πολλούς λόγους ή αναλύσεις (σε αυτό) ... αλλά ναι, αυτά είναι σημάδια που απλά ανησυχούν”.

Ο κ. Σόιμπλε μιλούσε στο πλαίσιο απευθείας μετάδοσης συνέντευξη που διοργάνωσε το γερμανικό εβδομαδιαίο "Spiegel".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: Με βλέμμα στο 2026 το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Ο απολογισμός και οι στόχοι του

VIDEO: Με βλέμμα στο 2026 το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Ο απολογισμός και οι στόχοι του

Στο τηλεοπτικό του Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στον απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώνεται και στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για το 2026, υπογραμμίζοντας την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, την πορεία της οικονομίας, τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, την κοινωνική πολιτική, καθώς και τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την επανένωση της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE