Σόιμπλε: Σημάδια ότι ο Ερντογάν μπορεί να επιδιώκει να οικοδομήσει μια δικτατορία

Σόιμπλε: Σημάδια ότι ο Ερντογάν μπορεί να επιδιώκει να οικοδομήσει μια δικτατορία

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε την Τρίτη για σημάδια ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να επιδιώκει να οικοδομήσει μια δικτατορία μέσα από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για επέκταση των εξουσιών του.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν ο Ερντογάν χτίζει “μια απολυταρχία ή ακόμα και μια δικτατορία”, μέσω της μεταρρύθμισης, ο κ. Σόιμπλε απάντησε: “Μπορεί κανείς να διαβάσει το συνταγματικό σχέδιο με αυτόν τον τρόπο. Και αν κάποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια, τότε μπορεί να βρει πολλούς λόγους ή αναλύσεις (σε αυτό) ... αλλά ναι, αυτά είναι σημάδια που απλά ανησυχούν”.

Ο κ. Σόιμπλε μιλούσε στο πλαίσιο απευθείας μετάδοσης συνέντευξη που διοργάνωσε το γερμανικό εβδομαδιαίο "Spiegel".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE