Ασαφές το τοπίο γύρω από την επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ

Ασαφές το τοπίο γύρω από την επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ

Η γερμανική αστυνομία επισήμανε αργά το βράδυ της Τρίτης 11/4 ότι ακόμη δεν γνωρίζει ποιός ευθύνεται για την επίθεση με τη χρήση εκρηκτικών, την οποία χαρακτήρισε σοβαρή, με στόχο το λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας από τους παίκτες της.

"Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ακόμη σαφές ποιό είναι το αληθινό υπόβαθρο αυτής της ενέργειας", δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντόρτμουντ, ο Γκρέγκορ Λάνγκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο Λάνγκε διευκρίνισε ότι η αστυνομία "ξεκινάει από την υπόθεση" ότι η επίθεση είχε στόχο το λεωφορείο της ομάδας, που μόλις είχε ξεκινήσει για το στάδιο όπου θα διεξαγόταν ο χθεσινοβραδινός αγώνας του Champions League.

"Ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι καινούργιος, σημερινός", σημείωσε ο Γκρέγκορ Λάνγκε. "Προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο εδώ και καιρό. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια. Ακόμη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Διεξάγουμε έρευνα με υψηλό επαγγελματισμό."

Εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως βρέθηκε μια επιστολή κοντά στο σημείο της έκρηξης, πρόσθεσε, όμως, ότι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν η επιστολή αυτή είναι αυθεντική και ότι ακόμη οι αρχές βρίσκονται "στη διαδικασία της επαλήθευσης".

Η ίδια απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσον αφορά το περιεχόμενο της επιστολής. Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Σάντρα Λούκε δήλωσε πως διεξάγεται έρευνα για "απόπειρα ανθρωποκτονίας", ενώ και αυτή τόνισε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς να γίνουν υποθέσεις όσον αφορά τα κίνητρα της επίθεσης.

Πηγή προσκείμενη στις γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) ότι οι αρχές δεν έχουν σε αυτό το στάδιο κανένα στοιχείο που να κατατείνει σε μια "τρομοκρατική" ενέργεια.

Εκπρόσωπος του συλλόγου της Μπορούσια Ντόρτμουντ ανέφερε ότι ο παίκτης που τραυματίστηκε, ο Ισπανός Μαρκ Μπάρτρα, χειρουργήθηκε, καθώς υπέστη κάταγμα στο ένα του χέρι. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν περί τις 19:15 τοπική ώρα (20:15 ώρα Κύπρου) κοντά στο ξενοδοχείο της ομάδας.

Το στάδιο όπου επρόκειτο να γίνει το ματς απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από εκεί. Ο αγώνας της ομάδας εναντίον της γαλλικής Μονακό που επρόκειτο να γίνει χθες αναβλήθηκε για σήμερα Τετάρτη στις 19:45 (ώρα Κύπρου).

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE