ΚΟΣΜΟΣ

Σε εξονυχιστικό έλεγχο θα υπόκεινται όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ

Σε εξονυχιστικό έλεγχο θα υπόκεινται όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ

Οι Βρετανοί ταξιδιώτες που έχουν προορισμό τις ΗΠΑ πιθανόν βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να παράσχουν προσωπικές τους πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τις επαφές του κινητού τους τηλεφώνου, ειδάλλως διατρέχουν τον κίνδυνο να μην τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, βάσει μιας νέας πολιτικής που εξετάζει η κυβέρνηση Τραμπ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian επικαλούμενη δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι τουρίστες που προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία ή και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι πιθανό να αναγκαστούν να αποκαλύψουν προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών πληροφοριών, σύμφωνα με αξιωματούχους τους αμερικανικής κυβέρνησης.

Κι ενώ οι Αμερικανοί πολίτες έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμά τους κατά της παράνομης έρευνας στα σύνορα, οι κανόνες σχετικά με το κατά πόσο ξένοι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να αρνηθούν το αίτημα για παράδοση των προσωπικών τους πληροφοριών είναι ασαφείς.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών τελωνείων δήλωσαν στην Guardian ότι «όλοι οι διεθνείς ταξιδιώτες που φτάνουν στις ΗΠΑ θα υπόκεινται σε επιθεώρηση από την αμερικανική Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP).

Η διαδικασία αυτή μπορεί να περιλαμβάνει επιθεώρηση ηλεκτρονικών συσκευών, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές επικοινωνίας, κάμερες, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και άλλες τυχόν ηλεκτρονικές ή ψηφιακές συσκευές».

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top