ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έπληξαν το Αφγανιστάν με την «μητέρα όλων των βομβών» - VIDEO

ΗΠΑ: Έπληξαν το Αφγανιστάν με την «μητέρα όλων των βομβών» - VIDEO

Την «μητέρα όλων των βομβών» χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στο πεδίο της μάχης, ο στρατός των ΗΠΑ, χτυπώντας την Μ. Πέμπτη περιοχή στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται τέσσερις Αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους που έχουν γνώση της αποστολής.

Στόχος ήταν σήραγγες και στοές που χρησιμοποιούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Η GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast Bomb ή πιο σύντομα MOAB ζυγίζει περίπου 10 τόνους, φέρει οδηγό GPS και είναι η πιο ισχυρή μη πυρηνική βόμβα των ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω βόμβα είναι στο οπλοστάσιο της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ από το 2003, ωστόσο ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε πραγματικό πεδίο μάχης.

Την βόμβα έριξε αεροσκάφος MC-130 υπό τις οδηγίες της διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Τραμπ: Μία ακόμη πολύ, πολύ πετυχημένη αποστολή

"Είμαστε πολύ, πολύ υπερήφανοι για τον στρατό μας, πραγματικά μία ακόμη επιτυχημένη δουλειά", ήταν το πρώτο σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ μετά το πλήγμα στο Αφγανιστάν.

Και συνέχισε: "Έχουμε τον μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο και έκαναν μια δουλειά όπως πάντα, οπότε τους έχουμε δώσει πλήρη εξουσιοδότηση και αυτό κάνουν. Ειλικρινά γι' αυτό έχουν τόσες επιτυχίες τελευταία. Αν δείτε τι έγινε τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες και κάνετε την σύγκριση με τα τελευταία οκτώ χρόνια, θα δείτε εντυπωσιακή διαφορά".

"Θα συνεχίσουμε μέχρι να καταστραφεί ο ISIS"

Νωρίτερα, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τη χρήση της MOAB, τονίζοντας ότι ο στρατός είναι στη διαδικασία αποτίμησης των ζημιών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν "πάρθηκαν όλα τα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν απώλειες αμάχων" και καταλήγει: "Οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις μέχρι ο ISIS-K (σ. Islamic State Khorasan, το παρακλάδι της οργάνωσης στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ουζμπεκιστάν) να καταστραφεί στο Αφγανιστάν".

Από news247

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top