ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Στιγμές γιορτινές θα περάσουν και οι κατάδικοι - Το χαρμόσυνο πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει δημοσιεύσει η Διεύθυνση Φυλακών

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Στιγμές γιορτινές θα περάσουν και οι κατάδικοι - Το χαρμόσυνο πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει δημοσιεύσει η Διεύθυνση Φυλακών

Δεν δίστασε η Διεύθυνση των Φυλακών να δώσει χαμόγελο στους φυλακισμένους ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες. Έστω και μία μικρή τελετή την ημέρα του Πάσχα θα δώσει χρώμα στα μαυρόασπρα κτίρια των Φυλακών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Πολίτη» η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών έχει κάνει τις σχετικές διευθετήσεις ώστε να γιορτάσουν οι κατάδικοι το Πάσχα, με αυξημένες επισκέψεις και τηλεφωνήματα αλλά και τήρηση των παραδόσεων.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας λειτουργούσε η εκκλησία και την Μ. Παρασκευή θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου με τον οποίο στόλισαν οι γυναίκες κρατούμενες μαζί με δεσμοφύλακες.

Την Κυριακή του Πάσχα θα γίνει επίσης λειτουργία και οι κατάδικοι θα έχουν ειδικό γεύμα με σούβλα και κόκκινα αυγά, ενώ έχουν παραγγελθεί 2,200 φλαούνες.

 Την Τρίτη του Πάσχα έχουν οργανωθεί παιχνίδια (σακουλοδρομίες, αβγοδρομίες, κ.λ.π) ενώ θα γίνει γιορτή στην ανοικτή φυλακή στην οποία θα μεταφερθούν και οι γυναίκες από την πτέρυγα της κλειστής φυλακής.

Στον χώρο θα παίζει μουσική η ορχήστρα των φυλακών, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία σε ζευγάρια που οι σύζυγοί ή σύντροφοι κρατούνται στις αντρικές και τη γυναικεία πτέρυγα, να συναντηθούν και να περάσουν την ημέρα με την οικογένειά τους.   

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».

BEST OF TOTHEMAONLINE