Εκκενώνονται τέσσερις πολιορκημένες πόλεις στη Συρία

Εκκενώνονται τέσσερις πολιορκημένες πόλεις στη Συρία

Άμαχοι και ένοπλοι έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τέσσερις πολιορκημένες πόλεις -τόσο από τους αντάρτες, όσο και από τον στρατό-- στη Συρία βάσει μιας συμφωνίας που υπεγράφη υπό την αιγίδα του Κατάρ, που υποστηρίζει τους αντάρτες, και του Ιράν, που υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση.

Πρόκειται για τη μεταφορά του σιιτικού πληθυσμού από τη Φούα και την Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία ήταν υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού και πολιορκούνταν από τους αντάρτες.  

Παράλληλα απομακρύνθηκαν οι μαχητές και οι πολίτες από τη Μαντάγια και τη Ζαμπάντανι, θύλακες των ανταρτών που πολιορκούνταν από τον στρατό στην επαρχία της Δαμασκού.

Σύμφωνα με μια πηγή των ανταρτών, «η εφαρμογή της συμφωνίας ξεκίνησε σήμερα το πρωί».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. 

Συνολικά περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι πρόκειται να απομακρυνθούν βάσει της συμφωνίας αυτής που υπεγράφη τον Μάρτιο.

Η εφαρμογή της καθυστέρησε εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών και της χημικής επίθεσης εναντίον της Χαν Σεϊχούν.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Σε θολά νερά η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη - Ομοσπονδία γιόκ διαμηνύει ο Τατάρ

Κυπριακό: Σε θολά νερά η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη - Ομοσπονδία γιόκ διαμηνύει ο Τατάρ

Μπορεί η Λευκωσία να εκφράζει σε όλους τους τόνους τη βούλησή της για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό, ωστόσο ο παράγοντας Τουρκία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE