Συρία: Ισχυρή έκρηξη έπληξε λεωφορεία με αμάχους -Τουλάχιστον 22 νεκροί

Συρία: Ισχυρή έκρηξη έπληξε λεωφορεία με αμάχους -Τουλάχιστον 22 νεκροί

Τουλάχιστον 22 είναι οι νεκροί και 48 οι τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που έγινε κοντά σε κομβόι λεωφορείων τα οποία περίμεναν για να εισέλθουν στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την είδηση της έκρηξης μεταδίδουν τόσο ΜΜΕ που υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση, όσο και ΜΜΕ που υποστηρίζουν τους αντάρτες της αντιπολίτευσης.

Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Ρασιντίν, στα προάστια του Χαλεπίου, όπου δεκάδες λεωφορεία περίμεναν μεταφέροντας κυρίως τους σιίτες κατοίκους δύο χωριών. Τα χωριά εκκενώθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής για την εκκένωση των σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο πόλεις που πολιορκεί ο στρατός της Συρίας, στα προάστια της Δαμασκού.

Τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή.

Σύμφωνα με ΜΜΕ που υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση, η αιματηρή έκρηξη που έπληξε κομβόι λεωφορείων που περίμεναν να εισέλθουν στο Χαλέπι, έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας που πυροδότησε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE