«Έπρεπε να τον σκοτώσω». Η δολοφονία στην Αγλαντζιά την περίοδο του εμφυλίου στη Γιουγκοσλαβία. Το θύμα έτρεχε μαχαιρωμένο στη γειτονιά

«Έπρεπε να τον σκοτώσω». Η δολοφονία στην Αγλαντζιά την περίοδο του εμφυλίου στη Γιουγκοσλαβία. Το θύμα έτρεχε μαχαιρωμένο στη γειτονιά

Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο 29χρονος μουσουλμάνος από τη Βοσνία, Άρμιν Μάτζικ, φιλοξενήθηκε από τον 41χρονο Σέρβο Ραντομίρ Κουρπάνοβικ, στην Αγλαντζιά.

Την  περίοδο του εμφυλίου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, ένας ορθόδοξος και ένας μουσουλμάνος συμβίωναν κάτω από την ίδια στέγη. Ωστόσο, η ειρηνική συνύπαρξη δεν κράτησε πολύ. Η συγκατοίκηση στο υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Αντρέα Κάλβου, κατέληξε σε άγρια δολοφονία. Κάποια στιγμή, ο Σέρβος Ραντομίρ άρχισε να συζητάει γύρω από τα γεγονότα που συνέβαιναν στον πόλεμο στη Σρεμπρένιτσα. Τα πνεύματα άναψαν και η συζήτηση ξέφυγε, ιδίως όταν ο Ραντομίρ μεταξύ τρέλας και φανατισμού έκοψε κάθε φιλική σχέση που είχε με τον Άρμιν. 

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνία μας ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE