«Δεν ξέρεις ακριβώς με ποιον έχεις να κάνεις» - Μόνο καθησυχαστικός δεν εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

«Δεν ξέρεις ακριβώς με ποιον έχεις να κάνεις» - Μόνο καθησυχαστικός δεν εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Μόνο καθησυχαστικός δεν εμφανίστηκε ο αμερικανός πρόεδρος μετά τις απειλές από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Μόνο καθησυχαστικός δεν εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν ρωτήθηκε για το πόσο ανήσυχοι πρέπει να είναι οι Αμερικανοί για την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου με τη Βόρεια Κορέα μετά την επιθετική ρητορική βορειοκορεατών αξιωματούχων.

«Πάντα πρέπει να είναι κανείς ανήσυχος» ήταν η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο στο Ουισκόνσιν ο αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν ξέρεις ακριβώς με ποιον έχεις να κάνεις. Είχα μια καλή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας και αυτή μου "είπε" πολλά και είδατε να συμβαίνουν πολλά. Έχουν μια αρκετά μεγάλη δύναμη, όχι ίσως μια τεράστια δύναμη αλλά μια καλή δύναμη σε σχέση με τη Βόρεια Κορέα. Θα δούμε τι θα συμβεί. Είναι μια περίεργη κατάσταση» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δεν παρέλειψε, δε, να ρίξει τα καρφιά του για τη στάση των προηγούμενων προέδρων των ΗΠΑ απέναντι στη Βόρεια Κορέα λέγοντας ότι «τώρα εγώ βρίσκομαι σε μια θέση όπου αυτός (σ.σ. ο Κιμ Γιονγκ Ουν) έχει πυρηνικά και εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτό».

«Ας ελπίσουμε ότι θέλει την ειρήνη και εμείς το θέλουμε αυτό και αυτός είναι ο τελικός σκοπός μας, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί» κατέληξε ο Τραμπ.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγες ώρες μετά την εμπρηστική δήλωση του πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος έκανε λόγο για θερμοπυρηνικό πόλεμο που μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή. «Οι αμερικανικές πράξεις μπορεί να οδηγήσουν σε πυρηνικό πόλεμο», δήλωσε ο Κιμ Ιν Ριόνγκ κατηγορώντας την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

Η σχέση του Προεδρικού με το ΔΗΚΟ, εισέρχεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι επόμενες ημέρες, αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Η συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ δεν αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη τακτική επαφή, αλλά ως ένα ραντεβού ουσίας, από το οποίο αναμένεται να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τους όρους της συνεργασίας τους, ή αν οι διαφωνίες που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, θα παραμείνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE