Τ/κ ΜΜΕ: Αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση οι 3 από τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα
Ελεύθεροι αφέθηκαν τρεις από τους πέντε Ελληνοκύπριους που κρατούνταν παράνομα στα κατεχόμενα από τον περασμένο Αύγουστο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν θα ανεχθεί οπισθοδρόμηση στο θέμα της θανατικής ποινής.
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε δημοσιεύματα που φέρουν τον Πρόεδρο Ερντογάν να εξετάζει το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος για επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία, με τον κ. Cruchten να υπενθυμίζει ότι «δεν πραγματοποιούνται σήμερα εκτελέσεις στα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης», καθώς «η απόρριψη της θανατικής ποινής αποτελεί βασική αρχή του οργανισμού μας».
Ό Λουξεμβούργιος εισηγητής σημειώνει τέλος ότι η ΚΣΣΕ έχει συμβάλει στο να καταστεί η Ευρώπη μία ήπειρος όπου δεν πραγματοποιούνται εκτελέσεις, τόσο λόγω του μορατόριουμ στις εκτελέσεις αλλά και επειδή έχει καταστήσει ως προϋπόθεση για την ένταξη, τη δέσμευση των κρατών για κατάργηση της θανατικής ποινής.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις