ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στην Καλιφόρνια! Φώναζε «Μισώ τους λευκούς και ο Θεός είναι μεγάλος» - Εκτέλεσε τρεις ανθρώπους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τρόμος στην Καλιφόρνια! Φώναζε «Μισώ τους λευκούς και ο Θεός είναι μεγάλος» - Εκτέλεσε τρεις ανθρώπους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σε δολοφονικό αμόκ ένας άνδρας ηλικίας 39 ετών, άνοιξε πυρ στους δρόμους του Φρέσνο στην Καλιφόρνια και ενώ φώναζε "Αλλού Ακμπάρ" (Ο Θεός είναι μεγάλος), εκτέλεσε εν ψυχρώ τρεις ανθρώπους.

«Ήθελε να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους" εκτιμά η αστυνομία για τον δράστη, το κίνητρο του οποίου φαίνεται πως ήταν καθαρά φυλετικό».

Δράστης του μακελειού είναι ο 39χρονος Κόρι Αλί Μοχάμεντ, ο οποίος σκότωσε τρεις λευκούς άνδρες, ενώ καταζητούνταν για τη δολοφονία ενός φρουρού ασφαλείας σε μοτέλ την περασμένη εβδομάδα.

Χαρακτηριστικό του τρόμου που επικράτησε στους δρόμους του Φρέσνο το γεγονός πως μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, ο δράστης πυροβόλησε 16 φορές!

Η πληροφορία πως ο Μοχάμεντ φώναζε στα αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος» την ώρα που εκτελούσε τα θύματά του προκάλεσε το φόβο πως ίσως πρόκειται για επίθεση τζιχαντιστή σε αμερικανικό έδαφος.

Άμεσα, όμως, αποδείχθηκε πως τα κίνητρά του ήταν καθαρά ρατσιστικά, αφού δήλωσε πως μισεί τους λευκούς. »

«Με ψάχνετε» είπε ο Κόρι Αλί Μοχάμεντ στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο του μακελειού για να τον συλλάβουν, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Φρέσνο Τζέρι Ντάιερ. Το παρατσούκλι του δράση ήταν "Μαύρος Ιησούς" και είχε ανεβάσει στη σελίδα του στο Facebook μηνύματα κατά των λευκών και της κυβέρνησης.

Τα τρία θύματα του 39χρονου ήταν όλοι τους λευκοί άνδρες, ηλικίας 34, 37 και 58 ετών και εκτιμάται πως τους επέλεξε τυχαία για να τους σκοτώσει. Και οι τρεις δολοφονίες έγιναν στο κέντρο του Φρέσνο, σε κοντινά σημεία η μια από την άλλη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης απείλησε με το όπλο του μια νεαρή γυναίκα και το μικρό παιδάκι της, που βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο, αλλά δεν τους πείραξε τελικά.

Από newsit.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού: Εγκαταστάθηκε κέντρο ελέγχου - Στη μάχη 13 εναέρια μέσα



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top